Pesto di rucola

Reteta culinara » Retete sosuri » Pesto di rucola

Pesto di rucola

spaghetti_al_pesto_di_rucola

Pesto di rucola,il putem face in doua feluri.Modalitatea cea mai simpla ar fi sa punem toate ingredientele in blender/robot,si sa macinam totul la viteza maxima,pana devine o pasta omogena.

A doua modalitate necesita mai mult timp si ceva efort,dar se merita.Eu am optat pentru aceasta metoda,facand pesto in mojar.

Ingrediente:

  • 100 g rucola
  • 1/2 ligurita sare( de Himalaya,am folosit eu)
  • 1 lingura seminte de pin
  • 2 catei mari de usturoi(se pot pune si mai multi)
  • 50 g pecorino romano razuit
  • 80-100 ml ulei de masline

 

pesto_di_rucola_7

Pisam usturoiul cu sarea,apoi adaugam semintele de pin,si pisam mai departe.Cand semintele devin o pasta impreuna cu celelalte ingrediente,adaugam pecorino razuit,si o parte din uleiul de masline,si pisam mai departe.Adugam si restul de ulei,amestecam bine si scoatem acest amestec deoparte.

Punem o parte din rucola în mojar si o strivim bine,Adaugam cate o manuta de rucola si o strivim.Facem asa pana treminam toata rucola.Cand rucola este strivita bine,adaugam pasta de care am pus-o deoparte,si amestecam bine.

Se serveste cu paste,sau pe felii de paiine prajita.Merge si la aromatizarea unei salate.

Adauga comentariu la reteta - Pesto di rucola


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tarta cu brinza si zmeura
Bulete din ciupercute
Aripioare prajite in crusta
Tort cu cafea si gem de zmeura
Rulada de ciuperci
Chicken Bryan
Caviar de vinete
Supa de rosii
Vis de vara: Tort cu zmeura, ciocolata si frisca
Mincarica de pipote
Spaghetti cu zucchini si rosii
Tort din alune de copac
Gratin de paste si peste, cu bezea
Cornuri cu unt
Supa Imperiala