Pesto di rucola

Reteta culinara » Retete sosuri » Pesto di rucola

Pesto di rucola

spaghetti_al_pesto_di_rucola

Pesto di rucola,il putem face in doua feluri.Modalitatea cea mai simpla ar fi sa punem toate ingredientele in blender/robot,si sa macinam totul la viteza maxima,pana devine o pasta omogena.

A doua modalitate necesita mai mult timp si ceva efort,dar se merita.Eu am optat pentru aceasta metoda,facand pesto in mojar.

Ingrediente:

  • 100 g rucola
  • 1/2 ligurita sare( de Himalaya,am folosit eu)
  • 1 lingura seminte de pin
  • 2 catei mari de usturoi(se pot pune si mai multi)
  • 50 g pecorino romano razuit
  • 80-100 ml ulei de masline

 

pesto_di_rucola_7

Pisam usturoiul cu sarea,apoi adaugam semintele de pin,si pisam mai departe.Cand semintele devin o pasta impreuna cu celelalte ingrediente,adaugam pecorino razuit,si o parte din uleiul de masline,si pisam mai departe.Adugam si restul de ulei,amestecam bine si scoatem acest amestec deoparte.

Punem o parte din rucola în mojar si o strivim bine,Adaugam cate o manuta de rucola si o strivim.Facem asa pana treminam toata rucola.Cand rucola este strivita bine,adaugam pasta de care am pus-o deoparte,si amestecam bine.

Se serveste cu paste,sau pe felii de paiine prajita.Merge si la aromatizarea unei salate.

Adauga comentariu la reteta - Pesto di rucola


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Rulouri de vinete cu sunca si Roquefort
Drob de miel
Tamagoyaki
Inghetata prajita
Salata de Boeuf
Tagliatelle cu ciuperci
Ardei copti pane
Sandwich Cake cu somon si spanac (Smörgåstårta)
Faguri cu forma
Schichttorte  Baumkuchen
Ciorbita de conopida cu piept de pui
Pogacsa
Cirnati cu fenel
Pateuri cu ciuperci
Ciocanele de pui cu varza