Blancheta de miel

Reteta culinara » Retete culinare » Retete de Pasti » Blancheta de miel

Blancheta de miel

Ingrediente:

2 kg carne miel ,5 catei usturoi ,2 linguri faina ,500 ml vin alb sec ,unt ,sare, piper ,verdeturi asortate, dupa gust, in buchet
Pentru sos: unt, ciuperci ,lamaie ,1 galbenus ,2 linguri smantana

Mod de preparare:

Se topeste untul in tigaie, fara sa se arda, se rumeneste carnea, apoi se adauga faina, usturoiul pisat, si se lasa sa se patrunda aromele. Se stinge cu vinul, se adauga buchetul de verdeturi si se lasa citeva clocote. Apoi se da pentru 1 h la cuptorul bine incins, cu capac.Sosul se face calind ciupercile in unt. Separat se freaca galbenusul cu zeama de lamaie.Carnea se scoate de la cuptor, se aseaza pe un platou. Se arunca buchetul de verdeturi si se filtreaza sosul, apoi se adauga pasta de ou, se amesteca si ciupercile calite si apoi smantana. Se acopera cu sosul format carnea si se serveste alaturi de orez.

Adauga comentariu la reteta - Blancheta de miel


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Dovlecei cu patrunjel si usturoi
Beef Bourguignon - Julia Child
Chiftelute de carne
Um Ali - budinca egipteana din paine
Rulouri din piept de pui
Fettuccine cu ton si rosii
Chiftelute de urda in sos de rosii
Paine cu iaurt
Tarta cu rucola
Chiftelute cu porumb
Dulceata de pere
Paine cu seminte
Aluat picant pentru tarte, biscuiti
Parjoale de vara
Saratele