Pasca

Pasca

Tags:

Ingrediente:

Pentru aluat: 250 g faina, 1/2 plic praf de copt, 85 gr unt, 65 gr zahar, coaja rasa de lamaie, 1 ou, 1 lingura de lapte
Pentru umplutura: 50 gr unt, 200 gr zahar, 1 plic zahar vanilinat, un praf sare, 3-4 oua, 1 paharel de rom sau coniac, 1 kg branza de vaci, putin lapte

Mod de preparare:

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se intinde intr-o forma unsa, acoperind si marginile.Se freaca untul cu zaharul, sarea si zaharul vanilinat si se adauga ouale, unul cate unul, pana ce se obtine o crema spumoasa. Apoi se incorporeaza branza de vaci, romul, coaja de lamaie si laptele (cat cere consistenta). Se toarna peste aluat, se intinde si se baga pasca la cuptor. Se coace circa 90’ la foc potrivit. Cand este gata, se poate presara cu zahar pudra. Daca, eventual, in umplutura se introduc si stafide, acestea trebuie sa fie uscate, ca sa nu se lase la fund.

Adauga comentariu la reteta - Pasca


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Aperitiv in foi de napolitana
Tiramisu
Salata de cartofi cu ton
Crutoane aromate
Poularde au vin (à la Jurassiene)
Aripi de curcan tandoori
Roastbeef a la Jamie
Dulceata de pere
Tort de ciocolata
Tartiflette
Friptura de mistret
Ardei umpluti cu legume
Supa din trei feluri de peste
Quinoa cu legume
Supa de rosii