Ciuperci cu verdeata si masline la cuptor - reteta rapida
Ingrediente:
Ciuperci (eu am avut jumatate de caserola, asta nu e o reteta cu gramaje si masuratori stiintifice, se poate face ochiometric), 2 bucati praz, o mana masline verzi, o mana masline negre, o legatura de patrunjel, o legatura de marar, ulei de masline din belsug, un strop de vin rosu - cam juma de pahar, sare, piper si.. daca aveti, o lingura de oregano verde (eu l-am zarit in frigider cand teminasem de gatit reteta si l-am aruncat si pe dansul in tava, a dat bine in combinatia asta)
Cum se face
1. Tocam verdeata, o aruncam in tava
2. Taiem partea alba si verde pal de la praz, o taiem felii subtiri si le aruncam si pe ele in tava
3. Curatam ciupercile, le taiem bucatele mici, le ducem sa faca cunostinta cu prazul si verdeata
4. Adaugam maslinele
5. Saram, piperam, punem ulei de masline din belsug si vinul rosu (eu am adaugat si frunzele de oregano)
6. Amestecam bine ingredientele in tava ca sa isi ia arome si gust
7. Dam la cuptor pentru 20-30 de minute la 190 de grade
8. Daca va plac mai bine facute, le puteti lasa mai mult, dupa gust
POFTA BUNA !!!
Reteta preluata de AICI !
< Anterior | Urmator > |
---|