Ingrediente:
150 gr orez cu bob lung ,165 gr orez brun ,100 gr orez salbatic ,1 ardei capia rosu ,1 ardei gras verde ,4 linguri ulei de masline ,1 catel de usturoi zdrobit ,310 gr mazare verde ,2-3 lingurite lamaie ,un praf de mustar ,4 rosii, decojite, desamintate si tocate ,4 fire ceapa verde, tocata ,20 gr patrunjel ,60 gr masline negre mici
Mod de preparare:
Se fierbe fiecare tip de orez separat, conform instructiunilor de pe ambalaj, si se lasa la scurs. Ardeii se taie sferturi, apoi se coc la grill cca 8 min, se scot, se lasa la racit acoperiti si se curata de pielita, apoi se taie fasii subtiri. Se amesteca usturoiul cu uleiul, se adauga fasiile de ardei copt si se lasa la marinat 2 h.
Mazarea se da in clocot citeva min in apa sarata, apoi se trece in apa rece. Ardeiul se scoate din marinata, iar in uleiul ramas se toarna zeama de lamaie si praful de mustar, condimente. Se amesteca apoi orezul, ardeiul, mazarea, ceapa verde, rosiile si se pune deasupra dressingul. Se presara deasupra maslinele negre.
< Anterior | Urmator > |
---|