Ingrediente:
- 200 g faina
- 250 g zahar
- 80 g unt
- 750 g Quark
- 5 oua
- 1 lingurita rasa extract de vanilie
- 3 linguri amidon
- 3 linguri apa
- 1 lingura coaja de lamiie razuita
- 2-3 mere
- 1 pachetel Tortenguss
- 250 ml suc de mere
Se framinta faina cu untul,80 g zahar, si un ou,intr-un castron.Aluatul se da pentru 30 minute la rece.Se preincalzeste cuptorul la 175°C.Aluatul se roleaza pe masa de lucru infainata.Se imbraca o forma cu perete detasabil cu foaia de aluat,se da in cuptor la copt pentru aproximativ 10-15 Minute.Intr-un castron,se amesteca Quark-ul cu zaharul vanilat si restul de zahar.Se despart ouale.Galbenusurile se adauga cite unu si se amesteca cu telul la masa de Quark.Amidonul se amesteca cu apa,coaja de lamiie si se adauga la crema de Quark.Albusurile se bat,si se incorporeaza cu atentie.Masa de Quark se toarna in forma precoapta si se niveleaza.Se da in cuptor si se coace 60 de minute pe shina din mijloc.Dupa 30 de minute se acopera prajitura cu hirtie de copt,ca sa nu se maroneasca suprafata.Prajitura se scoate din forma dupa 15 minute.Merele se spala,se curata,se indeparteaza casuta de simburi,se taie in felii groase si se stropesc imediat cu suc de lamiie,ca sa nu se maroneasca.Se aseaza pe prajitura.Tortenguss-ul se pregateste dupa indicatiile de pe pachetel(dar cu suc de mere),si se toarna peste feliile de mere.
< Anterior | Urmator > |
---|