Prajitura cu mere si brinza

Reteta culinara » Retete dulciuri » Prajitura cu mere si brinza

Prajitura cu mere si brinza

Apfel-Ksekuchen_14

Ingrediente:

  • 200 g faina
  • 250 g zahar
  • 80 g unt
  • 750 g Quark
  • 5 oua
  • 1 lingurita rasa extract de vanilie
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri apa
  • 1 lingura coaja de lamiie razuita
  • 2-3 mere
  • 1 pachetel Tortenguss
  • 250 ml suc de mere


Se framinta faina cu untul,80 g zahar, si un ou,intr-un castron.Aluatul se da pentru 30 minute la rece.Se preincalzeste cuptorul la 175°C.Aluatul se roleaza pe masa de lucru infainata.Se imbraca o forma cu perete detasabil cu foaia de aluat,se da in cuptor la copt pentru aproximativ 10-15 Minute.Intr-un castron,se amesteca Quark-ul cu zaharul vanilat si restul de zahar.Se despart ouale.Galbenusurile se adauga cite unu si se amesteca cu telul la masa de Quark.Amidonul se amesteca cu apa,coaja de lamiie si se adauga la crema de Quark.Albusurile se bat,si se incorporeaza cu atentie.Masa de Quark se toarna in forma precoapta si se niveleaza.Se da in cuptor si se coace 60  de minute pe shina din mijloc.Dupa 30 de minute se acopera prajitura cu hirtie de copt,ca sa nu se maroneasca suprafata.Prajitura se scoate din forma dupa 15 minute.Merele se spala,se curata,se indeparteaza casuta de simburi,se taie in felii groase si se stropesc imediat cu suc de lamiie,ca sa nu se maroneasca.Se aseaza pe prajitura.Tortenguss-ul se pregateste dupa indicatiile de pe pachetel(dar cu suc de mere),si se toarna peste feliile de mere.

Adauga comentariu la reteta - Prajitura cu mere si brinza


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tarta cu brinza si zmeura
Tort de ciuperci
Tort din alune de copac
Paine rasucita cu crema de branza
Supa de coada de bou (Ochsenschwanzsuppe)
Friptura de mistret
Prajitura cu mere caramel
Chec de carne
Rulada de vita cu sunca
Tarta de ciocolata
Chec de carne
Spinach and Feta Quesadilla
Tarta cu vinete
Friptura aromata de porc
Aluat picant pentru tarte, biscuiti