- 4 ardei grasi mari
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 280 g carne macinata (eu am pus de vita,dar merge si cu pui,curca,porc)
- 120 g orez
- 2 linguri erba cipollina/Schnittlauch
- 4 triunghiuri mici brinza topita ( alea de 16-17 g pro bucata)
- un praf de curry
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
O data am facut 5 ardei de 5 culori diferite (galben, portocaliu, rosu, verde si lila). Au aratat super pe un platou alb .
Aici, am facut doar o portie!!!
Asa arata de fapt o portie-formata din doua jumatati de ardei umpluti .
Tocam ceapa si morcovul cubulete micute, le punem impreuna cu carnea macinata intr-o tigaie in ulei, la rumenit.Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Dam tigaia la racorit.
Fierbem orezul in apa cu sare si praful de curry.
Cit este inca fierbinte, il amestecam cu brinza topita si iarba ciorii.
Il adaugam la carnea macinata si amestecam.
Taiem ardeii pe jumatate,si-i umplem cu amestecul de orez si carne.
Asezam ardeii intr-o tava/forma in care punem ceva ulei, si-i dam in cuptorul preincalzit la 220°C timp de 25 minute.
(Daca observati ca se coc prea repede, puteti sa-i acoperiti cu folie de aluminiu, pe care o indepartati cu 5 minute inainte de a-i scoate din cuptor)
Servim cu ceva verdeata tocata deasupra.
Am mers pe aceeasi nota, folosind iarba ciorii.
< Anterior | Urmator > |
---|