Supa de dovleac cu gorgonzola

Reteta culinara » Retete borsuri, supe, ciorbe » Supa de dovleac cu gorgonzola

Supa de dovleac cu gorgonzola

Supa_de_dovleac_cu_gorgonzola_8

Butternut,este un dovleac care are o forma de para si coaja subtire.Pulpa este de un portocaliu intensiv,cu o textura mai untoasa,dulceaga si are o aroma usoara de nuca.Se poate prepara cam in orice fel..copt,prajit,fiert/in supe,cu carne ,merge bine si la deserturi,si la fel de gustos este si gatit  picant.

Ingrediente:

  • 530 g Butternut (pulpa)
  • 70 g Gorgonzola
  • 1 para mica coapta bine
  • 50 g unt
  • 1 lingura ulei de susan
  • 1 ceapa mica
  • 700 ml supa de pui
  • 50 ml smintina de frisca(subtire)
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • salvie pentru decor(fac.)

Curatam dovleacul si para,indepartam casuta cu seminte,apoi le taiem cuburi de marime aproximativ egala.Curatam ceapa si o tocam grob.O scaldam in unt topit amestecat cu ulei de susan,pina devine transparenta si usor aurie.Stingem cu supa de pui fierbinte,dupa care adaugam dovleacul,para si patrunjelul.Saram,piperam dupa gust.Lasam la fiert timp de 25-30 minute(controlati dovleacul,trebuie sa fie moale bine).Cu mixerul stick facem un piure fin.Degustam.
Adaugam sare si piper daca e nevoie,iar cine doreste poate adauga nucsoara rasa fin.
Adaugam gorgonzola,si amestecam la foc mic,pina se topeste.Inainte cu 1-2 minute sa luati supa de pe foc,aduagati smintina.
Degustati si condimentati daca e nevoie.Se decoreaza cu frunze de salvie tocata fin,sau cu frunze intregi.
Eu am servit-o cu piine prajita,cu o bucatica de gorgonzola..care se topea pe piinea fierbinte..


Delicios!

Adauga comentariu la reteta - Supa de dovleac cu gorgonzola


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Supa Imperiala
Tort de ciuperci
Brezel (covrigi nemtesti)
Fursecuri cu gem
Salata de fasole cu ton
Cirnati cu fenel
Pasca cu branza dulce
Tarta cu mere
Muffins cu dovleac(Butternut)
Taameia
Supa cu turnatei
Paine  pe vatra
Kisir -  salata de griu
Caipirinha
Chiftelute de carne