Puicuta asta se pregateste cu un vin alb din regiunea Jura/Franta
Eu am folosit un Chardonnay-Côtes du Jura
Ingrediente:
- 1 puicuta grasa
- 500 - 600 ml vin
- 500 g ciuperci maro
- 3 échalote/cepe lunguiete
- 200 g creme fraiche
- 50 g unt
- rozmarin & thymian
- sare
- piper
Taiem bucati gainuta.Saram si piperam.Rumenim bucatile bine in unt.
Adaugam ceapa tocata.Cind devine transparenta,stingem carnea cu vin.
Condimentam,si dam in cuptorul preincalzit la 200°C timp de jumatate de ora.
Dupa care adaugam ciupercile intregi,si lasam inca 20 de minute.(timp care-l folosim la incalzit apa cu sare,pentru fiert pastele)
Scoatem vasul din cuptor,adaugam creme fraîche-ul,amestecam, si mai lasam 5 minute la foc(pe plita,nu in cuptor)
Pastele le-am facut din :
(le-am preparat cu o zi inainte si le-am lasat la uscat, dar se pot face si pe loc,daca va permite timpul)
- 100 g gris
- 200 g faina de griu
- 3 oua
- un praf de sare
Am framintat aluatul,si l-am lasat la odihna acoperit,vreo jumatate de ora. Am intins foaia,si am taiat model Reginette.
Pentru un model mai frumos,aveam nevoie de un taietor mai ondulat biggrin.gif Se fierb in apa cu sare,pina se ridica deasupra.
Daca le fierbieti imediat cind le faceti,ajunge 1-2 minute, daca-s uscate,maxim 5 minute.
< Anterior | Urmator > |
---|