Aluatul
- 250 g faina
- 2 linguri zahar
- 125 g unt moale
- 1 ou
- 1 zahar vanilat
Umplutura
- 500 Quark/brinza de vaci
- 300 g zmeura congelata
- 180 g zahar
- 3 oua
- 60 g amidon(Gustin,Dr Oetker)
- 1 lingura coaja de lamiie(razuita)
Punem toate ingredientele pentru aluat in vasul robotului, si framintam.Cind se aduna in 2-3 bucati,il scoatem din castron, si framintam putin pe masa de lucru.Ii dam forma de bila,dam la rece 20 de minute. Intindem aluatul intre doua foi de hirtie de copt, dupa care il asezam in tava unsa cu unt.Intepam cu furculita
si dam tava in cuptorul preincalzit la 200 °C timp de 7-8 minute. Eu nu i-am taiat marginea dreapta,si nici modelata.
Am vrut sa arate home made.
Umplutura:
Batem ouale cu zaharul,pina isi tripleaza volumul.
Adaugam brinza de vaci,si coaja de lamiie,amestecam.
Punem si amidonul,dupa care mixam bine.
O parte din crema de brinza,o punem in forma de aluat.
Presaram zmeura deasupra.
Turnam si restul cremei.Nivelam,si dam tava acoperita cu folie de aluminiu, in cuptorul incalzit in prealabil la 200°C,timp de 20 minute.
Descoperim tava,coborim temperatura la 170°C,si mai lasam inca 30-40 minute.
Crema de brinza se umfla,dar va cadea putin(asa trebuie),deci nu va speriati de crapaturi .
In timp ce se coace,o mai puteti acoperi cu folie, puteti jongla cu temperatura...important este sa ajunga aurie dupa plac, si daca o scuturati sa fie stabila in mijloc.
Notita:
-nu inlocuiti amidonul din crema de brinza,cu faina!(isi pierde din finete si pufozitate)
-nu e o prajitura foarte dulce,ci potrivita.
< Anterior | Urmator > |
---|