Somon in foietaj cu Sabayon de hrean

Reteta culinara » Retete Culinare cu Imagini » Mancaruri cu peste - imagini » Somon in foietaj cu Sabayon de hrean

Somon in foietaj cu Sabayon de hrean

alt

Ingrediente:

  • aluat de foietaj
    file de somon
    zeama de zeama de lamiie
    sare,piper
    ulei de masline

Sabayon de hrean

  • 2 galbenusuri
    100 ml lapte
    100 ml smintina de frisca
    50 vin spumos fiert(racit)
    hrean razuit fin(dupa gust)
    1 lingurita rasa de mustar
    1 legatura mica de marar,tocat
    sare

Bucatile de foietaj se pun intr-o tava cu hirtie de copt si se coc in cuptorul preincalzit la 200 °C aproximativ  10 minute.Se lasa la racorit apoi se despart in jumatate ,asa incit sa obtineti un capac si partea de jos.

alt

alt

Pentru sabayon se amesteca toate ingredientele in afara mararului,intr-un vas pe baie de apa si se bate pina se ingroasa si devine spumos,aerat.Se condimenteaza cu sare dupa gust,se adauga mararul si se pastreaza la cald.

alt

alt

alt

Se stropesc fileurile de somon cu ceva zeama de lamiie,si se condimenteaza cu sare si piper.

alt

Somonul se prajeste in ulei de masline pe foc moderat,timp de 5-6 minute pe ambele parti.

alt

Se aseaza partea de jos a foietajului pe o farfurie,deasupra se pune un filet de somon,peste se toarna 2-3 linguri de sabayon,apoi se acopera cu capacul.

alt

Adauga comentariu la reteta - Somon in foietaj cu Sabayon de hrean


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Praz umplut cu ciuperci
Salata de telina si morcovi rasi
Pateu din ficatei de pui
Brezel (covrigi nemtesti)
Sandwich Cake cu somon si spanac (Smörgåstårta)
Piept de pui simplissime
Kunefe (cataif)
Frigarui de pui
Paine cu seminte
Kisir -  salata de griu
Covrigi
Caipirinha
Prajitura cu gutui si branza
Ciuperci umplute cu legume
Sarmale fara carne