Ingrediente:
- aluat de foietaj
file de somon
zeama de zeama de lamiie
sare,piper
ulei de masline
Sabayon de hrean
- 2 galbenusuri
100 ml lapte
100 ml smintina de frisca
50 vin spumos fiert(racit)
hrean razuit fin(dupa gust)
1 lingurita rasa de mustar
1 legatura mica de marar,tocat
sare
Bucatile de foietaj se pun intr-o tava cu hirtie de copt si se coc in cuptorul preincalzit la 200 °C aproximativ 10 minute.Se lasa la racorit apoi se despart in jumatate ,asa incit sa obtineti un capac si partea de jos.
Pentru sabayon se amesteca toate ingredientele in afara mararului,intr-un vas pe baie de apa si se bate pina se ingroasa si devine spumos,aerat.Se condimenteaza cu sare dupa gust,se adauga mararul si se pastreaza la cald.
Se stropesc fileurile de somon cu ceva zeama de lamiie,si se condimenteaza cu sare si piper.
Somonul se prajeste in ulei de masline pe foc moderat,timp de 5-6 minute pe ambele parti.
Se aseaza partea de jos a foietajului pe o farfurie,deasupra se pune un filet de somon,peste se toarna 2-3 linguri de sabayon,apoi se acopera cu capacul.
< Anterior | Urmator > |
---|