Aluat de paine

Aluat de paine

Ingrediente:

500 g faina ,125 ml apa calduta ,1 pachet drojdie uscata ,1 ligura zahar ,1 varf de cutit chimen macinat ,1 varf de cutit coriandru macinat ,1 lingurita sare ,15 g untura de porc ,2 oua

Mod de preparare:

Se pune faina intr-un castron, se adauga drojdia, condimentele si untura. Se toarna apa calduta peste compozitie, se adauga ouale, apoi se framanta din toate acestea un aluat. Pentru 1/2 ora se pune la dospit. Se framanta inca odata si se pune iar la dospit 1/2 ora. Se pune apoi pe o planseta, se framanta din nou, apoi se intinde. Cuptorul se incalzeste la 220°C. Se unge o tava sau o forma pentru pizza. Se aseaza aluatul pe aceasta, se trag marginile aluatului usor in sus pe peretii tavii. Se impunge cu furculita de mai multe ori. Se acopera dupa gust si se pune la copt 20-25 minute.

Adauga comentariu la reteta - Aluat de paine


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Cozonaci cu nuca si mac
Snitzel de vita cu crusta de ierburi aromate
Tarta cu brinza si zmeura
Branza cu verdeturi
Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara
Bruschette cu legume si tofu
Supa-crema de broccoli
Antricot cu sos de piper verde
Ciocolata
Snitel de vita cu crusta de ierburi aromate
Cozonac Grania
Ardei umpluti II
Bulete din ciupercute
Crenvursti in aluat
Pateuri rapide