Aluat de paine

Aluat de paine

Ingrediente:

500 g faina ,125 ml apa calduta ,1 pachet drojdie uscata ,1 ligura zahar ,1 varf de cutit chimen macinat ,1 varf de cutit coriandru macinat ,1 lingurita sare ,15 g untura de porc ,2 oua

Mod de preparare:

Se pune faina intr-un castron, se adauga drojdia, condimentele si untura. Se toarna apa calduta peste compozitie, se adauga ouale, apoi se framanta din toate acestea un aluat. Pentru 1/2 ora se pune la dospit. Se framanta inca odata si se pune iar la dospit 1/2 ora. Se pune apoi pe o planseta, se framanta din nou, apoi se intinde. Cuptorul se incalzeste la 220°C. Se unge o tava sau o forma pentru pizza. Se aseaza aluatul pe aceasta, se trag marginile aluatului usor in sus pe peretii tavii. Se impunge cu furculita de mai multe ori. Se acopera dupa gust si se pune la copt 20-25 minute.

Adauga comentariu la reteta - Aluat de paine


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Supa cu turnatei
Prajitura cu mere si brinza
Fursecuri cu gem
Gratin de broccoli si conopida
Tort de nuci
Aripioare crocantoase (stil KFC)
Tarta cu rucola
Covrigi
Paste cu ciuperci si rosii
Vegeta de casa
Prosciutto di Parma e melone
Piept de pui afumat
Paste cu spanac si gorgonzola
Rulada de pui intreg
Spaghetti integrale cu leurda si rosii