Aripioare de pui cu pastarnac

Reteta culinara » Retete culinare » Retete mancaruri cu carne » Aripioare de pui cu pastarnac

Aripioare de pui cu pastarnac

Ingrediente:

20 aripioare de pui, 500g pastarnac, 1 lingurita cimbru uscat, 1 lingurita coriandru uscat, 1 lingurita boia de ardei dulce, 1 lamaie, 2 catei de usturoi, 150ml ulei (pref. masline), 1 leg. patrunjel, 1 lingura mustar l ± sare, piper


Mod de preparare:


Curata aripioarele, parleste-le la flacara aragazului, spala-le si scurge-le bine de apa. Curata pastarnacul, spala-l si taie-l in doua iar daca este mai gros, taie-l in patru. Pune intr-o piulita usturoiul, patrunjelul tocat, cimbrul, coriandrul, boiaua si 1 lingurita sare grunjoasa. Piseaza toate acestea pana ce obtii o pasta, apoi adauga mustarul, uleiul, zeama si coaja rasa de la lamaie si omogenizeaza bine. Pune aripioarele si pastarnacul intr-un castron mai mare, toarna peste ele sosul din piulita si amesteca bine. Pune aripioarele si pastarnacul intr-o tava, scurge in aceasta si sosul ce ramane in castron si pune tava in cuptorul incins. Coace aripioarele la foc potrivit spre mare pana cand se rumenesc bine pe deasupra. Serveste cate 5 aripioare la o portie cu bucatele de pastarnac si cu garnitura de orez.

Adauga comentariu la reteta - Aripioare de pui cu pastarnac


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Prajitura de ciocolata
Painea tigru
Ghiveci de orez cu legume
Ficatei cu ceapa, vin si marar
Portofele de cod cu fasole verde
Baton de vanilie
Somon salbatic cu crusta de brinza
Baclavale traditionale
Parmigiana di melanzane
Tort Krantz
Banana Daiquiri
Muschiulet de porc cu susan
Cozonac cu mac si alune de padure
Pateuri rapide
Rulada de pui