Ingrediente:
8 cannelloni (cilindru din aluat de paste uscat), 800g ciuperci proaspete, 200g sunca presata tip Praga, 400g rosii, 1 ardei gras, 2 linguri pasta de tomate, 1 lingurita zahar, 200ml vin alb sec, 1 ceapa, 2 catei usturoi, 1 lingurita rasa cimbru, 1 foaie de dafin, 1 varf de cutit nucsoara, 50g pesmet, 50g parmezan, 1 leg. patrunjel, ± sare, piper
Mod de preparare:
Fierbe cannelloni in apa cu sare, la foc mic, circa 6-7 minute si lasa-le in apa in care au fiert pana in momentul in care le vei umple. Curata, spala si toaca marunt ceapa si ardeiul gras. Curata, spala si toaca marunt ciupercile, apoi caleste-le in ulei, impreuna cu ceapa, pana cand se evapora toata zeama pe care ciupercile o lasa. Adauga apoi sunca tocata marunt, ardeiul gras, rosiile oparite, curatate de pielita si taiate in cubulete. Lasa sosul sa fiarba 30 de minute amestecandu-l din cand in cand. Pune usturoiul tocat marunt, cimbrul si nucsoara si potriveste de sare si piper. Cu pasta obtinuta umple cannelloni si pune-le intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Toarna in tava vinul, pune si foaia de dafin, apoi pe deasupra pune umplutura ramasa, amestecata cu pasta de rosii si parmezanul ras. Pune tava in cuptorul incins si lasa sa se coaca la foc potrivit, circa 20 de minute. Serveste cate 2 cannelloni la o portie cu sosul din tava fierbinte si orneaza cu patrunjel verde tocat marunt.
Urmator > |
---|