Cartofi umpluti cu ciuperci

Reteta culinara » Retete culinare » Retete mancaruri cu legume » Cartofi umpluti cu ciuperci

Cartofi umpluti cu ciuperci

Ingrediente:

1kg cartofi, 400g ciuperci conservate, 3 cepe, 200ml ulei, 5 catei de usturoi, 1 leg. patrunjel verde, 1 lingurita otet de mere, 1 leg. marar verde, ± sare, piper

Mod de preparare:

Se spala cartofii si se pun la fiert cu coaja. Se fierb numai 20 de minute, apoi se scurg de apa si se lasa la racit. Se curata de coaja si se taie in doua. In fiecare jumatate de cartof se face o scobitura cu o lingurita. Separat, se prepara umplutura. Se taie ceapa marunt si se caleste in 100ml ulei. Se adauga ciupercile taiate in feliute, sare si piper si se lasa la foc potrivit pana cand scade apa lasata de ciuperci. Se adauga apoi verdeata taiata cat mai marunt, se amesteca bine ingredientele si se umple fiecare jumatate de cartof cu aceasta compozitie obtinuta. Cartofii umpluti se asaza intr-o tava cu putina apa si cu 2 linguri de ulei. Tava se tine la cuptor, la foc potrivit, 25 de minute. Cartofii se servesc fierbinti cu mujdei preparat astfel: se piseaza bine usturoiul si se freaca cu o lingurita otet de mere. Se adauga apoi 1 – 2 linguri ulei incins si se amesteca bine cu o lingura de lemn. La sfarsit, cand ingredientele s-au omogenizat bine, se adauga apa.

Adauga comentariu la reteta - Cartofi umpluti cu ciuperci


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tortelete cu crema Toffee
Antricot cu sos de piper verde
Chocolate cheesecake
Cheesecake cu rosii si busuioc
Tort Krantz
Parjoale de vara
Placinta  cu pui, spanac si branza
Tort din alune de copac
Rata la cuptor
Paste cu spanac si gorgonzola
Rulouri din piept de pui
Tort din albusuri
Tarta sarata din frunze de conopida
Placinta cu branza sarata
Pogacele cu jumari