Cartofi umpluti cu ciuperci

Reteta culinara » Retete culinare » Retete mancaruri cu legume » Cartofi umpluti cu ciuperci

Cartofi umpluti cu ciuperci

Ingrediente:

1kg cartofi, 400g ciuperci conservate, 3 cepe, 200ml ulei, 5 catei de usturoi, 1 leg. patrunjel verde, 1 lingurita otet de mere, 1 leg. marar verde, ± sare, piper

Mod de preparare:

Se spala cartofii si se pun la fiert cu coaja. Se fierb numai 20 de minute, apoi se scurg de apa si se lasa la racit. Se curata de coaja si se taie in doua. In fiecare jumatate de cartof se face o scobitura cu o lingurita. Separat, se prepara umplutura. Se taie ceapa marunt si se caleste in 100ml ulei. Se adauga ciupercile taiate in feliute, sare si piper si se lasa la foc potrivit pana cand scade apa lasata de ciuperci. Se adauga apoi verdeata taiata cat mai marunt, se amesteca bine ingredientele si se umple fiecare jumatate de cartof cu aceasta compozitie obtinuta. Cartofii umpluti se asaza intr-o tava cu putina apa si cu 2 linguri de ulei. Tava se tine la cuptor, la foc potrivit, 25 de minute. Cartofii se servesc fierbinti cu mujdei preparat astfel: se piseaza bine usturoiul si se freaca cu o lingurita otet de mere. Se adauga apoi 1 – 2 linguri ulei incins si se amesteca bine cu o lingura de lemn. La sfarsit, cand ingredientele s-au omogenizat bine, se adauga apa.

Adauga comentariu la reteta - Cartofi umpluti cu ciuperci


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Marmelada de zmeura
Cozonac Grania
Spaghetti cu zucchini si rosii
Aperitiv cu branza brie la cuptor
Caramel Tiramisu
Ciorbita de conopida cu piept de pui
Prajitura cu mere caramel
Ciorba de rosii II
Crostoni cu miel
Taameia
Mincarica de pipote
Cocktail-Totally Green
Somon salbatic in sos de vin cu marar
Tagliatelle a La-Chef-A
Clatite umplute cu salata de pui si avocado