Ceapa umpluta ca la Caransebes

Reteta culinara » Retete culinare » Retete mancaruri cu legume » Ceapa umpluta ca la Caransebes

Ceapa umpluta ca la Caransebes

Ingrediente:

8 cepe mari, 100g miez de nuca, 100g masline, 4 felii paine, 1 lingura faina, 1 lingura zahar, 100ml ulei, 100g smantana, 100ml lapte, 2 linguri pasta de tomate, 100ml vin alb, 1 leg. marar, 1 leg. patrunjel, ± sare, piper

Mod de preparare:

Cepele se curata, se spala si se fierb intregi 30 de minute. Se lasa la racit si li se scoate miezul. Separat, se pregateste compozitia pentru umplut: nucile pisate se amesteca bine cu painea inmuiata in lapte, cu maslinele fara samburi si taiate in patru, sarea, piperul, miezul cepelor tocat si verdeata taiata marunt. Se amesteca pana la uniformizare. Cu aceasta compozitie se umplu cepele care se aseaza in tava unsa cu ulei. Faina se rumeneste putin, se adauga pasta de tomate, se lasa ca sa se prajeasca si se stinge cu vinul alb. Se amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase, se adauga zaharul si se mai fierbe circa 10 minute. Cand sosul este gata, se toarna peste cepele umplute, se da la cuptor, la foc potrivit, 15-20 minute. Preparatul se serveste fierbinte, cu smantana deasupra.

Adauga comentariu la reteta - Ceapa umpluta ca la Caransebes


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Savarine
Rosii umplute cu orez
Supa Imperiala
Chec de carne
Rulada cu cascaval
Chifle umplute si mozzarella cu rosii la cuptor
Caltabosi
Supa crema de rosii si morcovi
Cranberry Muffins
Salata de ton cu ardei gras
Quinoa cu legume
Muffins cu usturoi si ierburi
Vinete umplute
Clatite umplute cu salata de pui si avocado
Praz umplut cu ciuperci