Ingrediente:
600g carne tocata (amestec vita - porc), 1 morcov, 1 ceapa, 100g mazare, 100g telina, 1 ardei gras rosu l 150g cascaval l 1 lingurita rasa cimbru uscat, 250g ulei (pt. prajit), 1 ou, 1 lingura pesmet, 2-3 linguri faina, ± sare, piper
Mod de preparare:
Pune intr-un castron mai mare carnea tocata, 1 ou, pesmetul, cimbrul si potriveste de sare si piper. Framanta bine tocatura, apoi imparte-o in 8 parti si pune-o la frigider pentru 30 de minute. Toaca marunt ceapa, da pe razatoarea mare morcovul, cascavalul si telina si taie in cubulete ardeiul gras. Amesteca toate acestea, intr-un castron impreuna cu mazarea si oul ramas. Scoate carnea din frigider, formeaza din aceasta 8 chiftele si preseaza-le intre palme, apoi pune in mijlocul fiecarei chiftele cate 1 lingura din amestecul de legume. Impacheteaza umplutura in carnea tocata si preseaza bine chiftelele, dupa care treci-le prin faina si pune-le intr-o tigaie mare in uleiul bine incins. Prajeste-le 10-12 minute la foc mic spre mediu, pana cand se rumenesc frumos pe ambele parti. Scoate-le pe sevetele absorbante si lasa-le sa se scurga de ulei. Servestele calde, cu salata verde si orneaza cu feliute de morcovi.
< Anterior | Urmator > |
---|