Chiftele umplute

Chiftele umplute

Ingrediente:


600g carne tocata (amestec vita - porc), 1 morcov, 1 ceapa, 100g mazare, 100g telina, 1 ardei gras rosu l 150g cascaval l 1 lingurita rasa cimbru uscat, 250g ulei (pt. prajit), 1 ou, 1 lingura pesmet, 2-3 linguri faina, ± sare, piper


Mod de preparare:

Pune intr-un castron mai mare carnea tocata, 1 ou, pesmetul, cimbrul si potriveste de sare si piper. Framanta bine tocatura, apoi imparte-o in 8 parti si pune-o la frigider pentru 30 de minute. Toaca marunt ceapa, da pe razatoarea mare morcovul, cascavalul si telina si taie in cubulete ardeiul gras. Amesteca toate acestea, intr-un castron impreuna cu mazarea si oul ramas. Scoate carnea din frigider, formeaza din aceasta 8 chiftele si preseaza-le intre palme, apoi pune in mijlocul fiecarei chiftele cate 1 lingura din amestecul de legume. Impacheteaza umplutura in carnea tocata si preseaza bine chiftelele, dupa care treci-le prin faina si pune-le intr-o tigaie mare in uleiul bine incins. Prajeste-le 10-12 minute la foc mic spre mediu, pana cand se rumenesc frumos pe ambele parti. Scoate-le pe sevetele absorbante si lasa-le sa se scurga de ulei. Servestele calde, cu salata verde si orneaza cu feliute de morcovi.

Adauga comentariu la reteta - Chiftele umplute


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tort de nuci
Oua tari cu sos
Friptura de mistret
Pateu din ficatei de pui
Prajitura cu mere caramel
Dulceata de portocale cu ciocolata
Vinete umplute
Antricot cu sos de piper verde
Aripi de curcan tandoori
Piept de pui simplissime
Cozonac Grania
Tarte Flambée
Caltabosi
Crema Toffee
Dovlecei cu patrunjel si usturoi