Â
Blat cu cafea si cacao si in loc de crema, dulceata de zmeura.O "glazura" de ciocolata, moale si cremoasa.
Pentru blat:
230 gr faina
75 gr de cacao
jumatate de lingurita bicarbonat
jumatate de lingurita praf de copt
115 gr unt moale
250 gr zahar
2 oua
120 ml cafea tare(espresso)
120 ml lapte
Â
Pentru umplut:
250 gr dulceata de zmeura
Pentru glazura:
100 gr ciocolata amaruie
100 gr ciocolata cu lapte
100 ml apa
150 gr unt
Â
Am amestecat faina cu cacao, praf de copt si bicarbonat.
Am batut spuma ouale cu zaharul.
Am adaugat la spuma de oua, untul moale si am mixat bine.Am adaugat acum jumatate din amestecul de faina.
A venit randul laptelui si cafelei.Dupa ce s-au incorporat bine, am adaugat restul de faina cu cacao.
Am turnat compozitia intr-o forma de tort (26 cm), unsa cu unt si tapetata cu faina.
Am copt la 180 de grade, 30 de minute.
Intre timp am pregatit glazura.Care-i mai mult o crema, simpla de facut si usor de lucrat.
Am pus la topit ciocolata bucati si apa, pe baie de aburi.
Cand s-a topit ciocolata, am adaugat untul bucatele si am amestecat pana s-a topit si acesta.
Crema am lasat-o la racit.Cand s-a racit, am bagat-o pentru 10-20 de minute in frigider.Am avut grija sa nu se intareasca prea tare.
Blatul racit, l-am taiat in doua si l-am uns cu dulceata de zmeura.
Am invelit tortul cu crema si l-am ornat cu zmeura proaspata.
Blatul e moale si pufos, nu e nevoie de sirop.
< Anterior | Urmator > |
---|