Chiftelute grecesti

Chiftelute grecesti

Ingrediente:

600g carne tocata (amestec vita-porc), 1 ou, 2 cepe potrivite, 2-3 linguri de ulei, 400g rosii mici, 150g masline, 2 foi de dafin, 100ml vin alb sec, 1 lingurita rasa cimbru uscat, 4-5 fire maghiran verde, 200ml ulei (pt. prajit), ± sare, piper

Mod de preparare:

Amesteca bine carnea tocata cu oul si cu 1 ceapa taiata cat mai marunt sau data prin masina de tocat. Adauga cimbrul uscat si potriveste de sare si piper. Formeaza cu palmele umezite mici chiftelute, tavalestele prin faina si prajeste-le in ulei pana ce se rumenesc frumos. Scoate-le din ulei, scurge-le bine si pune-le pe servetele absorbante. Prajeste in 3-4 linguri de ulei, ceapa ramasa, tocata marunt. Si cand s-a rumenit, adauga rosiile, maslinele, vinul si maghiranul tocat marunt. Pune in cratita si chiftelutele prajite, adauga o cescuta de apa, acopera cratita cu un capac si lasa sa fiarba la foc mic 30 de minute. Serveste chiftelutele fierbinti, cu rosii si masline, si stropeste totul cu sosul format in cratita. Optional, se pot servi cu smantana.

Adauga comentariu la reteta - Chiftelute grecesti


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Bruschette cu legume si tofu
Chec aperitiv,stelute si braduti
Prosciutto di Parma e melone
Tarta cu brinza si zmeura
Pateu din ficatei de pui
Muffins cu usturoi si ierburi
Tort de ciuperci
Ardei umpluti II
Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura
Painici cu busuioc
Crenvursti in aluat
Rulouri din piept de pui
Bilute de cartofi cu inima de mozzarella
Salata de ton cu ardei gras
Ardei umpluti