Ingrediente:
600g carne tocata (amestec vita-porc), 1 ou, 2 cepe potrivite, 2-3 linguri de ulei, 400g rosii mici, 150g masline, 2 foi de dafin, 100ml vin alb sec, 1 lingurita rasa cimbru uscat, 4-5 fire maghiran verde, 200ml ulei (pt. prajit), ± sare, piper
Mod de preparare:
Amesteca bine carnea tocata cu oul si cu 1 ceapa taiata cat mai marunt sau data prin masina de tocat. Adauga cimbrul uscat si potriveste de sare si piper. Formeaza cu palmele umezite mici chiftelute, tavalestele prin faina si prajeste-le in ulei pana ce se rumenesc frumos. Scoate-le din ulei, scurge-le bine si pune-le pe servetele absorbante. Prajeste in 3-4 linguri de ulei, ceapa ramasa, tocata marunt. Si cand s-a rumenit, adauga rosiile, maslinele, vinul si maghiranul tocat marunt. Pune in cratita si chiftelutele prajite, adauga o cescuta de apa, acopera cratita cu un capac si lasa sa fiarba la foc mic 30 de minute. Serveste chiftelutele fierbinti, cu rosii si masline, si stropeste totul cu sosul format in cratita. Optional, se pot servi cu smantana.
< Anterior | Urmator > |
---|