Coaste de porc la gratar cu cartofi copti

Reteta culinara » Retete culinare » Retete mancaruri cu carne » Coaste de porc la gratar cu cartofi copti

Coaste de porc la gratar cu cartofi copti

Ingrediente:

800g piept de porc cu coaste, 4 cartofi mari, 100g cascaval, 1 ou,1 lingura pasta de tomate, 2 catei de usturoi, 1 leg. coriandru verde, 8 linguri ulei, 1 salata, 1 ceapa rosie, 1 lamaie, ± sare, piper

Mod de preparare:

Curata pieptul de pielite si de partile grase in exces, spala-l, scurge-l bine de apa si presara-l cu sare si piper. Piseaza intr-o piulita usturoiul impreuna cu coriandrul tocat si o lingurita rasa de sare grunjoasa. Adauga pasta de tomate, 3-4 linguri de ulei si zeama de la jumatate de lamaie. Omogenizeaza bine si unge cu acest amestec pieptul de porc pe toate partile. Pune-l apoi pe un gratar bine incins si frige-l 20-25 de minute sau pana ce se rumeneste frumos pe ambele parti. Intre timp, spala cartofii, pune-i intr-o tava si coace-i in cuptorul incins circa 30 -40 de minute. Taie o latura fiecarui cartof, scoate o parte din miezul acestora si umple-i cu un amestec facut din cascaval ras si ou. Pune cartofii din nou la cuptor pentru inca 7- 8 minute. Seveste pieptul de porc cu cartofi copti si cu salata verde preparata cu ceapa, ulei si zeama de lamaie.

Adauga comentariu la reteta - Coaste de porc la gratar cu cartofi copti


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Chisca cu hrisca - caltabos de Bucovina
Bulion de rosii
Piept de pui simplissime
Muffins cu dovleac(Butternut)
Tarta cu brinza si zmeura
Pateuri cu ciuperci
Tort din alune de copac
Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale
Maultaschen cu sos de rosii
Rulade de peste cu morcov si dovlecel
Tort de ciuperci
Brezel (covrigi nemtesti)
Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati
Cosulete umplute
Tort cu mere si nuci