Ingrediente:
8 cotlete de miel, 10-15 frunze de menta, 2 linguri otet, 1 lingurita miere, 1 catel mic de usturoi, 100ml ulei (preferabil de masline), 4 rosii, 4 cartofi mari, ± sare, piper
Mod de preparare:
Amesteca intr-un castron menta tocata marunt (pastreaza cateva frunze pentru decor) cu uleiul, otetul, usturoiul tocat cat mai marunt sare si piper dupa gust. Pune apoi in acest sos rosiile, oparite, curatate de pielita si tocate in cubulete si pune castronul la rece pentru o jumatate de ora. Intre timp, curata cotletele de pielite, spala-le, scurge-le bine de apa si presara-le cu sare si piper, dupa gust. Frige cotletele pe un gratar bine incins, cite 3-4 minute pe fiecare parte, apoi pune-le intr-o tava mai mare. Pune deasupra fiecarui cotlet cate doua linguri de rosii cu sosul in care acestea au stat si printre cotlete pune cartofii, curatati, spalati si taiati in cubulete. Pune tava in cuptorul incins si lasa sa se coaca la foc potrivit 15-20 de minute. Serveste cate 2 cotlete la o portie, cu garnitura de cartofi si decoreaza cu feliute de lamaie si frunze de menta.
< Anterior | Urmator > |
---|