Crap cu conopida in sos de vin

Reteta culinara » Retete mancaruri cu peste » Crap cu conopida in sos de vin

Crap cu conopida in sos de vin

Ingrediente:

1 crap (circa 2kg), 1 conopida mare (circa 1kg), 600ml vin alb sec, 200g unt, 200g cascaval, 1 lingura faina, 3 cepe mari, 2 foi de dafin, 1 lingurita cimbru uscat, 1leg. patrunjel, ± sare, piper


Mod de preparare:

Curata pestele de solzi si de maruntaie, spala-l bine in apa rece, apoi taie-l in bucati potrivite si presara-le cu sare si piper. Prajeste bucatile de peste in unt, la foc mic, pana ce se rumenesc bine pe toate partile, apoi scoate-le pe servetele absorbante si pastreaza-le la cald. Desfa conopida in buchetele, spal-o si pune-o la fiert in apa cu putina sare. Cand aceasta este pe jumatate fiarta, scoate-o, scurge-o bine de apa si prajeste-o la foc iute, in grasimea ramasa de la prajirea pestelui. Cand conopida s-a rumenit frumos pe toate partile, scoate-o din tigaie si pune-o intr-o tava mai adanca impreuna cu bucatile de peste. Caleste ceapa curatata, spalata si tocata marunt, in unt. Cand ceapa s-a inmuiat, pune faina, apoi dupa 1 minut stinge cu vinul. Toarna sosul in tava cu conopida si bucati de peste, adauga cimbrul si foile de dafin, potriveste de sare si piper. Presara pe deasupra cascavalul dat pe razatoarea mare, dupa care pune tava in cuptorul incins pentru circa 20 de minute, la foc potrivit. Serveste cate 2-3 bucatele de peste si 2-3 buchetele de conopida la o portie, stropite cu sosul din tava si orneaza cu feliute de lamaie si frunze de patrunjel verde.

Adauga comentariu la reteta - Crap cu conopida in sos de vin


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Prajitura parfumata cu caise si flori de lavanda
Tartiflette
Fursecuri cu gem
Agliata Verde
Inghetata de cocos
Castraveti cu maioneza de avocado
Friptura aromata de porc
Ghiveci de orez cu legume
Branza cu verdeturi
Paine pictata
Um Ali - budinca egipteana din paine
Baclavale traditionale
Friptura de porc cu sorici
Aripioare prajite in crusta
Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta