Cupe de miel cu praz

Cupe de miel cu praz

Ingrediente:

400g pulpa de miel, 600g praz, 4 oua, 150g unt, 4 linguri smantana, ± sare, piper

Mod de preparare:

Curata carnea de pielite si tendoane, spal-o si pune-o la fiert in 2 l de apa si 1 lingurita rasa cu sare. Cand aceasta este bine fiarta, scoate-o din apa in care a fiert, las-o putin sa se raceasca, apoi tai-o julien. Curata prazul, spala-l si taie-l in rondele subtiri, apoi caleste-l 10 minute, la foc mic, in unt. Pune peste prazul calit carnea taiata julien, potriveste de sare si piper si mai lasa carnea sa se rumeneasca inca 5 minute impreuna cu prazul. Pune amestecul de carne si praz in patru cupe (castronase) termorezistente, pune in fiecare cupa cate o lingura de smantana, intinde o uniform pe toata suprafata, apoi deasupra pune in fiecare cupa cate un ou. Presara oul cu sare si piper si pune cupele in cuptorul incins. Lasa sa se coaca la foc potrivit, pana cand oul se rumeneste putin. Serveste cupele fierbinti, imediat ce le-ai scos din cuptor, insotite de paine prajita.

Adauga comentariu la reteta - Cupe de miel cu praz


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Barcute de vinete
Muffins cu spanac
Somon salbatic cu crusta de brinza
Prajitura parfumata cu caise si flori de lavanda
Rulada de ciuperci
Tartiflette
Paste de spanac cu calamari si rosii
Kisir -  salata de griu
Salata de telina si morcovi rasi
Omleta cu orez la cuptor
Salsa cruda
Supa crema de ciuperci
Caltabosi
Paine cu orez
Caramel Tiramisu