Curcan cu masline

Curcan cu masline

Ingrediente:

1kg carne curcan, 300g masline, 50ml ulei, 1 lingura bulion, 1 lingura faina, 1/2 lamaie, 3 cepe, 1 telina mica l1 morcov, 100ml vin alb demisec, 1 lingurita zahar, 10g cimbru, 1 foaie dafin, ± sare, piper

Mod de preparare:

Carnea de curcan se curata, se parleste, se spala, se taie in bucati si se prajeste in ulei. Dupa prajire, carnea se scoate si se pune in alt vas. In uleiul ramas se calesc ceapa si zarzavatul care au fost curatate, spalate si taiate marunt. Se adauga faina si se lasa sa se rumeneasca putin, apoi se stinge cu pasta de tomate dizolvata in putina apa, se adauga dafinul, cimbrul, piperul si se lasa sa fiarba circa 30 de minute. Dupa fierbere, sosul se strecoara si se pune peste carnea de curcan si se mai fierbe circa 60 de minute. Maslinele se desareaza in apa calda, se spala cu apa rece si se pun la fiert peste carne. Se adauga vinul, zaharul si se mai fierbe circa 10 de minute. Curcanul se serveste cald cu decor din rondele de lamaie.

Adauga comentariu la reteta - Curcan cu masline


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Chec de carne
Ciorbita de pui si fasolica verde
Muffins cu spanac
Salata
Risotto cu broccoli si kaiser
Baton de vanilie
Aripioare prajite in crusta
Pui umplut cu telina si morcovi
Friptura de vitel in ulei
Pasca cu ciocolata
Rosii umplute cu orez
Salata de fasole cu ton
Prajitura cu mere caramel
Supa crema de rosii si morcovi
Cornuri cu unt