Escalop de vitel cu tarhon

Reteta culinara » Retete culinare » Retete mancaruri cu carne » Escalop de vitel cu tarhon

Escalop de vitel cu tarhon

Ingrediente:

1kg pulpa de vitel, 50g unt, 50g coniac, 300ml supa de vita (din cub), 1 leg. tarhon verde, ± sare, piper

Mod de preparare:

Curata carnea de pielite, spal-o, scurge-o bine de apa si sterge-o cu un servet si tai-o, pe cat posibil, in felii subtiri de circa 5 mm. Bate usor feliile de carne cu ciocanul de snitele, pentru a fragezi carnea, presara-le cu sare si piper si rumeneste-le in unt cate un minut si jumatate, doua minute, pe fiecare parte, la foc mare. Scoate apoi carnea pe un platou, acoper-o cu un capac si pastreaz-o la cald. Pune in tigaie, in grasimea ramasa dupa rumenirea bucatilor de carne, coniacul, adauga apoi supa si lasa la foc mic pana cand incepe sa fiarba. Pune apoi in tigaie tarhonul tocat marunt si lasa sa fiarba la foc mic pana cand lichidul se evapora pe jumatate. Adauga in sosul format, bucatile de carne si jiul lasat de aceasta si mai lasa 1 minut sa dea in cateva clocote, la foc mic. Serveste escalopul cu sosul de tarhon din tigaie si cu garnitura de cartofi natur.

Adauga comentariu la reteta - Escalop de vitel cu tarhon


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Pasca cu branza dulce
Friptura de mistret
Vegeta de casa
Pui la cuptor
Somon afumat pe scandura de cedru
Rulade de peste cu morcov si dovlecel
Supa Imperiala
Painea tigru
Paste de spanac cu calamari si rosii
Prajitura  cu mac
Somon la cuptor cu sos alb
Tarta cu brinza si zmeura
Vis de vara: Tort cu zmeura, ciocolata si frisca
Prosciutto di Parma e melone
Chocolate cheesecake