Escalop de vitel cu tarhon

Reteta culinara » Retete culinare » Retete mancaruri cu carne » Escalop de vitel cu tarhon

Escalop de vitel cu tarhon

Ingrediente:

1kg pulpa de vitel, 50g unt, 50g coniac, 300ml supa de vita (din cub), 1 leg. tarhon verde, ± sare, piper

Mod de preparare:

Curata carnea de pielite, spal-o, scurge-o bine de apa si sterge-o cu un servet si tai-o, pe cat posibil, in felii subtiri de circa 5 mm. Bate usor feliile de carne cu ciocanul de snitele, pentru a fragezi carnea, presara-le cu sare si piper si rumeneste-le in unt cate un minut si jumatate, doua minute, pe fiecare parte, la foc mare. Scoate apoi carnea pe un platou, acoper-o cu un capac si pastreaz-o la cald. Pune in tigaie, in grasimea ramasa dupa rumenirea bucatilor de carne, coniacul, adauga apoi supa si lasa la foc mic pana cand incepe sa fiarba. Pune apoi in tigaie tarhonul tocat marunt si lasa sa fiarba la foc mic pana cand lichidul se evapora pe jumatate. Adauga in sosul format, bucatile de carne si jiul lasat de aceasta si mai lasa 1 minut sa dea in cateva clocote, la foc mic. Serveste escalopul cu sosul de tarhon din tigaie si cu garnitura de cartofi natur.

Adauga comentariu la reteta - Escalop de vitel cu tarhon


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Rulada cu cascaval
Friptura de curcan cu mere
Supa de rosii
Somon afumat pe scandura de cedru
Inghetata de nectarine si caise
Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati
Friptura de porc cu sorici
Prajitura cu mere si brinza
Somon salbatic cu crusta de brinza
Bors de iarna cu afumatura
Ciorba de salata
Paste de spanac cu calamari si rosii
Carne de miel in stil mongolez
Spinach and Feta Quesadilla
Clatite umplute cu salata de pui si avocado