Gasca cu ciuperci si sos de smantana

Reteta culinara » Retete culinare » Retete mancaruri cu carne » Gasca cu ciuperci si sos de smantana

Gasca cu ciuperci si sos de smantana

Ingrediente:

1 kg carne de gasca, 200g ceapa, 1 kg ciuperci, 175g ulei, 150g morcovi, 500g rosii, 50g bulion de tomate, 300g smantana, 100ml vin alb, 1 leg. verdeata, ± sare, piper

Mod de preparare:

Se portioneaza carnea de gasca, se sareaza, se prajeste in ulei si se scoate pe un platou. In uleiul ramas se caleste ceapa curatata, spalata si tocata marunt, se adauga ciupercile curatate, spalate si taiate julien si morcovii curatati, spalati si dati pe razatoarea mare. Dupa 3-4 minute se stinge cu bulionul diluat cu 3-4 linguri de apa, se adauga bucatile de carne si se fierbe in continuare circa 45 de minute la foc mic. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si de samburi, se taie in cubulete si se pun in mancare impreuna cu smantana si vinul atunci cand carnea este bine fiarta. Se potriveste gustul de sare si piper si se mai fierbe 10 minute, la foc mic. La servit se adauga verdeata tocata la fiecare portie.

Adauga comentariu la reteta - Gasca cu ciuperci si sos de smantana


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tortelete cu crema Toffee
Salata de Boeuf
Prajitura cu mere si brinza
Vegeta de casa
Brezel (covrigi nemtesti)
Ciorba de miel
Prajitura cu mere caramel
Supa de coada de bou (Ochsenschwanzsuppe)
Sandwich Cake cu somon si spanac (Smörgåstårta)
Ciorba de rosii II
Pulpe de rata cu bere si stafide
Aperitiv in foi de napolitana
Spaghetti Carbonara
Risotto cu broccoli si kaiser
Somon la gratar