Gasca cu ciuperci si sos de smantana

Reteta culinara » Retete culinare » Retete mancaruri cu carne » Gasca cu ciuperci si sos de smantana

Gasca cu ciuperci si sos de smantana

Ingrediente:

1 kg carne de gasca, 200g ceapa, 1 kg ciuperci, 175g ulei, 150g morcovi, 500g rosii, 50g bulion de tomate, 300g smantana, 100ml vin alb, 1 leg. verdeata, ± sare, piper

Mod de preparare:

Se portioneaza carnea de gasca, se sareaza, se prajeste in ulei si se scoate pe un platou. In uleiul ramas se caleste ceapa curatata, spalata si tocata marunt, se adauga ciupercile curatate, spalate si taiate julien si morcovii curatati, spalati si dati pe razatoarea mare. Dupa 3-4 minute se stinge cu bulionul diluat cu 3-4 linguri de apa, se adauga bucatile de carne si se fierbe in continuare circa 45 de minute la foc mic. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si de samburi, se taie in cubulete si se pun in mancare impreuna cu smantana si vinul atunci cand carnea este bine fiarta. Se potriveste gustul de sare si piper si se mai fierbe 10 minute, la foc mic. La servit se adauga verdeata tocata la fiecare portie.

Adauga comentariu la reteta - Gasca cu ciuperci si sos de smantana


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Agliata Verde
Chiftele din legume
Inghetata de nectarine si caise
Pachetele cu porumb si branza
Rulada de ciuperci
Friptura de porc cu sorici
Chutney de prune si ardei
Tarta cu crema de branza si zmeura
Salata de telina si morcovi rasi
Pui la cuptor
Salata Manager
Prajitura cu mere caramel
Salata de tortellini
Carne de miel in stil mongolez
Cheesecake cu rosii si busuioc