Piept de pui Lyon

Piept de pui Lyon

Ingrediente:

piept de pui dezosat , ardei gras , orez cu bobul lung, legume congelate , ulei , suc de rosii , sos de soia , ceapa , sare , piper , boia dulce , curry , delikat

Mod de preparare:

Se taie pieptul de pui ( 1/2 kg. ) in fasii de dimensiunea degetului , la fel si ardeiul gras ( 4-5 buc. ) . Se pun impreuna intr-o tigaie adanca , sau intr-o cratita de tuci , cu putin ulei ( de preferat ulei de masline ) si se inabuse aproximativ 10 min dupa ce in prealabil se pune sare , piper dupa gust si citeva picaturi de sos de soia . Separat se fierbe orezul ( o cana ) cu legumele asortate ( o punga ) si putin delikat . Intr-o craticioara se pune la calit in putin ulei o ceapa mai mica , iar dupa ce aceasta s-a rumenit putin , se pune sucul de rosii ( 400gr. ) , sare , boia dulce , piper si curry dupa gust . Pe farfurie se pun separat puiul cu ardei si orezul cu legume ( peste acesta se vor pune cam 4-5 linguri din sosul de suc de rosii ).

Adauga comentariu la reteta - Piept de pui Lyon


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Salam de caracatita
Dulceata de pere
Feta cu rosii uscate,in ulei
Friptura aromata de porc
Chutney de prune si ardei
Melitzanosalata Agioritiki
Beef Bourguignon - Julia Child
Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara
Spaghetti cu pesto si fasole verde
Bruschette cu dovlecei
Inghetata de cocos
Prajitura cu tofu si ciocolata
Somloi Galuska
Ardei umpluti cu legume
Crostoni cu miel