Marinata de stavrid

Reteta culinara » Retete mancaruri cu peste » Marinata de stavrid

Marinata de stavrid

Ingrediente:

1kg stavrid, 100ml ulei, 1 morcov, 1 telina mica, 1 ceapa mare, 4 cartofii potriviti, 2 ardei grasi (rosu si verde), 2 foi de dafin, 1 lingura otet, 2 linguri zeama de lamaie, 100ml vin alb sec, 1 leg. patrunjel, ± sare, piper

Mod de preparare:

Stavridul se curata, i se inlatura capul, se spala si se scurge de apa. Se taie in bucati mari se sareaza, se pipereaza si se pune intr-o tava cu 50ml ulei si 100ml apa, dupa care tava se pune in cuptorul incins, la foc potrivit, pentru circa 10-12 minute. Separat, morcovul, ceapa, ardeii grasi si telina, curatate, spalate si taiate in felii, se inabusa in uleiul ramas si 50ml apa. Dupa 10 minute se pun in tava peste bucatile de peste, impreuna cu cartofii, curatati, spalati si taiati in cubulete si se potriveste de sare. Se mai completeza cu apa, daca este cazul si se lasa la fiert, la foc potrivit, circa 20 de minute. Cand legumele sunt bine fierte, se pune vinul, zeama de lamaie si jumatate de legatura de patrunjel, tocat marunt. Se pune din nou tava in cuptor unde se mai lasa la foc potrivit inca 10-15 minute. Marinata de stavrid se serveste rece, cu felii de lamaie si cu patrunjel tocat marunt, presarat pe deasupra.

Adauga comentariu la reteta - Marinata de stavrid


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Pui cu legume de primavara
Aperitiv in foi de napolitana
Islere
Tagliatelle a La-Chef-A
Butternut umplut
Saltimbocca alla romana
Tarta sarata din frunze de conopida
Supa crema de ciuperci
Tort de ciocolata cu crema de cocos
Dulceata de pere
Gogosele din flori de dovleac
Tarta rustica cu piersici
Pateuri cu ciuperci
Medalion de vinete
Chec negru