Medalion de vitel cu sos de hrean

Reteta culinara » Retete culinare » Retete fripturi » Medalion de vitel cu sos de hrean

Medalion de vitel cu sos de hrean

Ingrediente:

1,2kg pulpa de vitel, 8 oua, 8 felii de paine, 300g unt, 150g faina, 100ml lapte, 300g smantana, 300g hrean, 150ml supa de oase (sau din cub), 1 lingura otet, ± sare, piper

Mod de preparare:

Se topesc 200g unt intr-o tigaie, se rumeneste in acesta 100g faina si se stinge cu laptele, amestecand incontinuu, pentru a nu se forma cocoloase. Se adauga apoi smantana, supa de oase si hreanul, curatat, spalat si dat pe razatoarea mica. Se potriveste de sare si piper si se lasa la fiert circa 20 de minute, la foc mic, apoi se pune otetul, se amesteca bine si se ia sosul de pe foc. Carnea se curata de pielite si de tendoane, se spala si se taie in 8 felii de circa 2 cm grosime. Se bat feliile de carne cu ciocanul de snitele, apoi se dau prin faina si se rumenesc cate 3-4 minute, pe fiecare parte, in unt, dupa care se scot si se pastreaza la cald. In untul ramas se prajesc feliile de paine, apoi ouale, care se fac ochiuri. Pentru a servi acest preparat se pune pe fiecare felie de paine cate o bucata de carne, deasupra acesteia un ou ochi si, de jur imprejur, se toarna sosul de hrean.

Adauga comentariu la reteta - Medalion de vitel cu sos de hrean


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Aperitiv in foi de napolitana
Chiftelute de urda in sos de rosii
Somloi Galuska
Bulete cu cascaval la cuptor
Tagliatelle a La-Chef-A
Fursecuri fine cu nuci
Supa crema de rosii si morcovi
Placinta cu branza sarata
Supa-crema de broccoli
Rulada de ciuperci
Parjoale de vara
Ciorba de salata
Salata de vara cu mozzarella
Crema Toffee
Clatite umplute cu salata de pui si avocado