Ingrediente:
1kg piept de miel fara os, 4 dovlecei, 1 catel de usturoi, 100ml ulei, 10-12 frunzulite de maghiran verde, ± sare, piper
Mod de preparare:
Spala pieptul de miel in apa rece, scurge-l bine si sterge-l cu un servet de bucatarie. Pune carnea pe un fund de lemn si tai-o fideluta, apoi presar-o cu sare si piper. Incinge intr-o tigaie mare uleiul si prajeste carnea de miel la foc iute circa 10 minute, amestecand din cand in cand, astfel inclt aceasta sa nu se arda. Dupa 10 minute, cand carnea este bine rumenita, pune in tigaie dovleceii spalati si taiati in bastonase, dar necuratati de coaja. Prajeste-i impreuna cu carnea 3 minute la foc mic, apoi pune in tigaie 100ml apa fiarta. Acopera tigaia cu un capac si lasa sa fiarba in continuare tot la foc mic. Dupa 15 minute adauga usturoiul tocat marunt si jumatate din frunzele de maghiran si acestea tocate marunt. Acopera din nou tigaia cu capacul si lasa sa mai fiarba 2-3 minute. Serveste preparatul fierbinte, presarat pe deasupra cu maghiranul ramas, tocat cat mai marunt.
< Anterior | Urmator > |
---|