Miel cu dovlecei

Miel cu dovlecei

Ingrediente:

1kg piept de miel fara os, 4 dovlecei, 1 catel de usturoi, 100ml ulei, 10-12 frunzulite de maghiran verde, ± sare, piper

Mod de preparare:

Spala pieptul de miel in apa rece, scurge-l bine si sterge-l cu un servet de bucatarie. Pune carnea pe un fund de lemn si tai-o fideluta, apoi presar-o cu sare si piper. Incinge intr-o tigaie mare uleiul si prajeste carnea de miel la foc iute circa 10 minute, amestecand din cand in cand, astfel inclt aceasta sa nu se arda. Dupa 10 minute, cand carnea este bine rumenita, pune in tigaie dovleceii spalati si taiati in bastonase, dar necuratati de coaja. Prajeste-i impreuna cu carnea 3 minute la foc mic, apoi pune in tigaie 100ml apa fiarta. Acopera tigaia cu un capac si lasa sa fiarba in continuare tot la foc mic. Dupa 15 minute adauga usturoiul tocat marunt si jumatate din frunzele de maghiran si acestea tocate marunt. Acopera din nou tigaia cu capacul si lasa sa mai fiarba 2-3 minute. Serveste preparatul fierbinte, presarat pe deasupra cu maghiranul ramas, tocat cat mai marunt.

Adauga comentariu la reteta - Miel cu dovlecei


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Ardei copti pane
Supa de dovleac cu gorgonzola
Praz umplut cu ciuperci
Tort de ciocolata cu crema de cocos
Cartofi in crusta de mustar
Pachetele cu porumb si branza
Cheesecake cu rosii si busuioc
Beef Bourguignon - Julia Child
Oua umplute
Um Ali - budinca egipteana din paine
Pateu din ficatei de pui
Salsa cruda
Cozonac
Chiftelute
Spaghetti integrale cu leurda si rosii