Musaca

Musaca

Tags:

Ingrediente:

1kg carne tocata de vita, 200g slanina afumata, 10 cartofi mari, 100g unt, 100ml lapte, 1 ou, 2 cepe potrivite, 2 linguri pasta de tomate,l 2 catei de usturoi, 1 lingurita rasa cimbru, 1 leg. patrunjel, ± sare, piper

Mod de preparare:

Curata cartofii de coaja, spala-i, taie-i in cubulete si pune-i la fiert in apa cu o lingurita de sare. Intre timp, taie slanina afumata in cubulete mici si rumeneste-o 2-3 minute intr-o tigaie mai mare, impreuna cu ceapa curatata, spalata si tocata marunt. Pune apoi in tigaie carnea tocata si prajeste-o 20 minute, la foc mic, amestecand-o din cand in cand. Adauga pasta de tomate, cimbrul, patrunjelul, tocat marunt si usturoiul taiat in feliute. Potriveste de sare si piper si mai lasa 10 minute la foc mic. Dupa ce cartofii au fiert bine, scurge-i de apa (pastreaza o cescuta cu apa) si piseaza-i ca pentru piure. Pune in piureul de cartofi untul si laptele si amesteca bine. Pune intr-o tava dreptunghiulara, mai inalta, unsa cu ulei, o treime din cantitatea de piure si intinde-l uniform pe tot fundul tavii. Intinde peste stratul de piure jumatate din cantitatea de carne tocata. Pune peste carne un alt strat de piure (jumatate din ce ti-a ramas) si intinde-l uniform. Pune apoi carnea tocata ramasa si peste aceasta piureul ramas. Bate oul si unge cu acesta partea de deasupra a musacalei, apoi pune-o la cuptor, la foc potrivit, pentru 30 de minute.

Adauga comentariu la reteta - Musaca


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tort de nuci
Prajitura Lia
Chec negru
Pachetele cu porumb si branza
Spinach and Feta Quesadilla
Chiftele din legume
Baclavale traditionale
Ardei umpluti,mai altfel
Dulceata de grapefruit
Friptura de porc cu sorici
Ardei umpluti cu legume
Salata de cartofi cu ton
Cartofi in crusta de mustar
Muschiulet de porc cu susan
Supa cu turnatei