Musaca de varza dulce

Musaca de varza dulce

Ingrediente:

2 verze, 500g carne tocata (vita-porc), 200g untura de rata, 2 oua, 3 linguri bulion, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 2 ardei grasi, 2 leg. marar, 1 lingurita cimbru, ± sare, piper

Mod de preparare:

Varza se curata si se spala bine, apoi se pune la fiert, intreaga, in apa cu sare. Se fierbe 30 de minute, se taie fideluta, se scurge bine de apa si se caleste 10 minute in 100g untura. Ceapa, ardeiul gras, usturoiul si mararul se toaca marunt si se calesc 5 minute in untura ramasa, apoi se pun carnea, cimbrul si se mai calesc inabusit 10 minute. Se asaza intr-o cratita straturi de varza si carne cu legume, se incepe cu varza si se termina tot cu varza, se adauga bulionul diluat, 2 cani din zeama in care a fiert varza, se potriveste de sare si piper si se baga la cuptor pentru cca. o ora. Cu 5 minute inainte de a opri focul, se pun ouale batute, pe deasupra.

Adauga comentariu la reteta - Musaca de varza dulce


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Palet de dames
Spaghetti Carbonara
Rosii umplute cu orez
Gratin de broccoli si conopida
Gugelhupf cu marmelada
Aripioare crocantoase (stil KFC)
Oua umplute
Melitzanosalata Agioritiki
Supa de pui - rapida
Manti
Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta
Chec de carne
Pui umplut cu telina si morcovi
Somon salbatic in sos de vin cu marar
Sparanghel verde cu bacon