Muschi de vita cu sos de cascaval

Reteta culinara » Retete culinare » Retete fripturi » Muschi de vita cu sos de cascaval

Muschi de vita cu sos de cascaval

Ingrediente:

1kg muschi de vita, 1 catel de usturoi, 100ml coniac, 150g unt, 150g cascaval, 2 linguri smantana, 1 lingurita piper rosu boabe, ± sare, piper

Mod de preparare:

Curata carnea de pielite si de eventuale tendoane, spal-o, scurge-o de apa si sterge-o cu un servet de bucatarie. Taie apoi muschiul de vita in sase bucati cat mai egale si punele intr-un castron mai mare. Pune peste bucatile de carne coniacul, piperul rosu sfaramat si usturoiul tocat cat mai marunt. Pune castronul in cuptor, la foc cat mai mic, pentru 30 de minute si lasa usa cuptorului deschisa. Da cascavalul pe razatoarea mare, amesteca-l cu jumatate din cantitatea de unt si pune vasul la foc mic pana ce cascavalul se topeste, apoi adauga smantana si omogenizeaza bine. Scoate bucatile de carne din cuptor si rumeneste-le circa 4-5 minute la foc potrivit in untul ramas, intorcandu-le pe toate
partile, apoi scoate-le pe un platou. Presara-le cu sare si piper dupa gust, acopera-le cu un capac si pastreaza-le la cald. Pune in tigaia in care ai prajit carnea, sosul de cascaval, adauga zeama in care au stat bucatile de carne la marinat si lasa sosul 1-2 minute la foc mic. Serveste muschiul de vita cald, taiat in felii, si toarna peste acesta sosul de cascaval fierbinte.

Adauga comentariu la reteta - Muschi de vita cu sos de cascaval


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Chiftele din legume
Melcisori de pizza
Cozonaci cu nuca si mac
Chiftelute de calamari
Quark-brinza cremoasa acrisoara
Salata de ton cu ardei gras
Papanasi
Supa crema de ciuperci
Pateuri rapide
Pasca cu ciocolata
Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati
Chiftelute de carne
Cozonac Grania
Pateuri
Tartiflette