Ingrediente:
2 muschiuleti de porc, 1 ceapa potrivita, 1 telina mica, 1 radacina pastarnac , 50g ghimbir proaspat, 1 leg. coriandru verde, 6-7 frunze de menta, 150g unt, 200g smantana, 1 leg. patrunjel, ± sare, piper
Mod de preparare:
Curata telina, pastarnacul si ghimbirul, spala-le si pune-le la fiert in 500ml apa si ceva sare. Cand acestea sunt bine fierte, scurge-le de apa si piseaza-le ca pentru piure, apoi dilueaza piureul pana ce consistenta acestuia este ca cea a smantanii. Curata muschiuletul de pielite si de tendoane, spala-l, scurge-l bine de apa si presara-l cu sare si piper. Prajeste-l apoi in 50g unt, intorcandu -l pe toate partile, pana cand se rumeneste bine. Scoate-l pe un platou, acopera-l cu un capac si pastreaza-l la cald. Pune in tigaie untul ramas si caleste la foc mic ceapa tocata marunt, pana cand se rumeneste putin. Pune peste aceasta crema de legume, adauga menta, coriandrul si patrunjelul, tocate marunt. Potriveste de sare si piper si lasa sosul sa fiarba la foc mic 5 minute. Ia tigaia de pe foc , adauga smantana si omogenizeaza bine sosul. Serveste muschiuletul de porc cald, taiat in felii de circa 1 cm grosime si toarna peste acestea sosul aromat.
< Anterior | Urmator > |
---|