Paste cu creveti si mazare

Reteta culinara » Retete paste » Paste cu creveti si mazare

Paste cu creveti si mazare

Ingrediente:

400g paste scurte, 200g mazare, 300g creveti decorticati, 1 ceapa mare, 1 catel de usturoi, 100ml ulei, 1 lingurita rasa chimen macinat, 4 cuisoare, 100 porumb dulce, 1 lingurita rasa scortisoara, 1 lamaie, 1 leg. patrunjel, ± sare, piper

Mod de preparare:

Fierbe pastele in apa cu sare, scurge-le bine si amesteca-le cu 2-3 linguri de ulei pentru a nu se lipi, acopera-le cu un capac si pastreaza-le la cald. Curata mazarea, fierbe-o in apa cu sare si scurge-o de apa. Caleste in ulei ceapa curatata, spalata si tocata marunt, apoi dupa 3-4 minute adauga in tigaie crevetii si rumeneste-i la foc iute 2 minute. Stinge cu 250ml apa fiarta, acopera cu un capac si lasa sa fiarba la foc mic 10 minute. Pune apoi mazarea, cuisoarele, scortisoara, chimenul, porumbul dulce, zeama stoarsa de la jumatate de lamaie si coaja de la jumatate de lamaie, data pe razatoarea mica. Potriveste de sare si piper si lasa sa fiarba in continuare inca 10 minute la foc mic. Toarna apoi acest amestec cu sosul format peste pastele fierte, omogenizeaza bine si mai lasa la foc mic inca 2-3 minute, amestecand incontinuu pentru a nu se lipi.

Adauga comentariu la reteta - Paste cu creveti si mazare


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Islere
Medalion de vinete
Bilute de cartofi cu inima de mozzarella
Salata de vara cu mozzarella
Barcute de vinete
Vegeta de casa
Tamagoyaki
Supa-crema de broccoli
Somon afumat pe scandura de cedru
Aperitiv cu branza brie la cuptor
Paste cu spanac si gorgonzola
Supa de pasare cu fructe goji
Muffins cu spanac
Banana Daiquiri
Parjoale de vara