Ingrediente:
3 vinete mari, 400g paste scurte (fusili), 100g crema de branza, 50g parmezan ras, 2 catei de usturoi, 2 linguri pasta de tomate, 1 lingurita oregano uscat, 50g unt, 2 linguri pesmet, ± sare, piper
Mod de preparare:
Spala vinetele, taie-le pe lung in felii de circa 5mm grosime, presara-le cu sare si pune-le intre doua funduri de lemn, cu o greutate deasupra. Lasa-le astfel, sa se scurga, circa 30 de minute, dupa care spala-le cu apa fierbinte si lasa-le sa se scurga bine de apa. Pune pastele la fiert in 2 l apa cu 1 lingurita de sare. Cand acestea sunt bine fierte, scurge-le de apa si amesteca-le cu untul topit. Pune feliile de vinete pe fundul unei tavi mai adanci, unsa cu ulei si tapetata cu pesmet, apoi peste acestea pune pastele intinzandu-le intr-un strat uniform. Amesteca crema de branza cu pasta de tomate, adauga oregano, cateii de usturoi tocati marunt, sucul de rosii si parmezanul. Omogenizeaza bine compozitia si toarn-o uniform peste paste. Pune tava in cuptorul incins, la foc potrivit, circa 20 de minute sau pana cand incepe mancarea sa se rumeneasca putin pe deasupra. Scoate tava din cuptor, las-o 15 minute sa se raceasca si rastoarna continutul pe un fund de lemn. Portioneaza preparatul si serveste-l cald punand portiile pe farfurii cu feliile de vinete deasupra. Orneaza cu feliute de rosie si frunze de patrunjel .
< Anterior | Urmator > |
---|