Paste cu vinete

Reteta culinara » Retete paste » Paste cu vinete

Paste cu vinete

Ingrediente:

3 vinete mari, 400g paste scurte (fusili), 100g crema de branza, 50g parmezan ras, 2 catei de usturoi, 2 linguri pasta de tomate, 1 lingurita oregano uscat, 50g unt, 2 linguri pesmet, ± sare, piper

Mod de preparare:

Spala vinetele, taie-le pe lung in felii de circa 5mm grosime, presara-le cu sare si pune-le intre doua funduri de lemn, cu o greutate deasupra. Lasa-le astfel, sa se scurga, circa 30 de minute, dupa care spala-le cu apa fierbinte si lasa-le sa se scurga bine de apa. Pune pastele la fiert in 2 l apa cu 1 lingurita de sare. Cand acestea sunt bine fierte, scurge-le de apa si amesteca-le cu untul topit. Pune feliile de vinete pe fundul unei tavi mai adanci, unsa cu ulei si tapetata cu pesmet, apoi peste acestea pune pastele intinzandu-le intr-un strat uniform. Amesteca crema de branza cu pasta de tomate, adauga oregano, cateii de usturoi tocati marunt, sucul de rosii si parmezanul. Omogenizeaza bine compozitia si toarn-o uniform peste paste. Pune tava in cuptorul incins, la foc potrivit, circa 20 de minute sau pana cand incepe mancarea sa se rumeneasca putin pe deasupra. Scoate tava din cuptor, las-o 15 minute sa se raceasca si rastoarna continutul pe un fund de lemn. Portioneaza preparatul si serveste-l cald punand portiile pe farfurii cu feliile de vinete deasupra. Orneaza cu feliute de rosie si frunze de patrunjel .

Adauga comentariu la reteta - Paste cu vinete


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Ardei umpluti
Cozonac cu mac si alune de padure
Rulada de omleta
Chiftelute de calamari
Ghiveci de orez cu legume
Capunti alla puttanesca
Pogacele cu jumari
Drob de miel
Papanasi
Cozonac
Beef Bourguignon - Julia Child
Prajitura Lia
Paine rasucita cu crema de branza
Saltimbocca alla romana
Prajitura  cu mac