Pastrav in sos de vin rosu

Reteta culinara » Retete paste » Pastrav in sos de vin rosu

Pastrav in sos de vin rosu

Ingrediente:

4 pastravi (250g/buc.), 300ml vin rosu, 250ml otet de vin rosu, 200ml supa de legume (cub), 1 morcov mare, 1 ceapa mare, 2 foi de dafin, 50ml ulei, 1 lingurita rasa cimbru pisat, 1 leg. patrunjel, 4 catei de usturoi, ± sare, piper

Mod de preparare:

Curata pestele, spala-l, scurge-l de apa si sterge-l cu un servet. Pune-l apoi intr-o tava si pune peste el otetul fiert. Acopera tava si lasa la rece 30 de minute, dupa care scoate pestele din tava si lasa-l sa se scurga bine, apoi pune-l intr-o alta tava. Separat, pune ceapa si morcovul, ambele curatate si spalate, la fiert in supa de legume. Fierbe-le bine, apoi paseaza-le. Pune piureul obtinut in vin, omogenizeaza bine sosul si toarna-l peste pastravi. Pune in tava cu peste foile de dafin, cimbrul, uleiul si cateii de usturoi, taiati in feliute. Potriveste de sare si piper si pune pestele la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit. Serveste pastravul cald cu sos din tava si orneaza cu rondele de lamaie.

Adauga comentariu la reteta - Pastrav in sos de vin rosu


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Somon afumat pe scandura de cedru
Supa crema de ciuperci
Turta dulce din piscoturi
Mincarica de pipote
Praz umplut cu ciuperci
Piept de pui simplissime
Pasta de leustean
Cozonac cu mac si melcisori cu scortisoara
Tort de nuci
Ciorba de rosii II
Tort de ciocolata cu crema de cocos
Biscuiti cu Nutella
Caviar de vinete
Tarta cu crema de branza si zmeura
Clatite umplute cu salata de pui si avocado