Pui de inspiratie chinezeasca

Reteta culinara » Retete paste » Pui de inspiratie chinezeasca

Pui de inspiratie chinezeasca

Ingrediente:

1/2 piept de pui dezosat, 1 catel de usturoi, 1 ardei iute, 25 ml vin rosu dulce(pref. Cherry), 1 lingura susan, 2 linguri sos de soia, 2 lingurite sirop de trestie (optional), 100 g mazare, 50 g muguri de bambus (optional), 1 ceapa rosie medie, 100 g ciuperci (din conserva), 100 g branza tofu, 40ml sos dulce acrisor (sweet & sour), 200 g paste din orez, ± sare, piper

Mod de preparare:

Carnea: Caleste usturoiul si ardeiul iute taiat in fasii timp de 30 de secunde in uleiul incins. Adauga pieptul de pui taiat fasii si amesteca-l 1- 2 minute pana se albeste. Adauga vinul si flambeaza. Adauga susanul, piperul si sosul de soia si mai tine 30 de secunde pe foc. La final adauga siropul de trestie si amesteca.
Legumele: Pune mazarea la fiert, taie ceapa pestisori si taie branza tofu in cubulete mari. Caleste mugurii de bambus 2 minute in uleiul incins. Adauga ciupercile si mai caleste 2 minute. Adauga ceapa si mazarea fierbinte si mai caleste 1 minut. Opreste focul si adauga branza tofu si sosul dulce acrisor si amesteca.
Pastele: Inmoaie-le in apa fierbinte cu sare respectand instructiunile de pe ambalaj.

Adauga comentariu la reteta - Pui de inspiratie chinezeasca


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Pachetele cu porumb si branza
Rosii umplute cu orez
Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura
Chec de carne
Paine  pe vatra
Parjoale de vara
Cotlete de vinete
Polos
Legume umplute
Somon salbatic in sos de vin cu marar
Friptura de vitel in ulei
Kisir -  salata de griu
Ciuperci umplute cu crema de broccoli
Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta
Somon la gratar