Pui Kiev

Pui Kiev

Tags:

Ingrediente:

4 piepti de pui, 100g unt, 1 leg. tarhon, 3 catei de usturoi, 2 oua, 100g pesmet, 100g faina, 1 lamaie, 200ml ulei, 50g miez de nuca macinat, ± sare, piper

Mod de preparare:

Amesteca intr-un vas untul cu miezul de nuca, tarhonul, tocat marunt, usturoiul pisat, coaja de lamaie, data pe razatoarea mica si potriveste de sare si piper, dupa gust. Omogenizeaza bine acest amestec, da-i o forma dreptunghiulara, impatureste-l in folie de aluminiu si pune-l la frigider pentru circa 60 de minute. Curata pieptul de pui de pielite, taie-l in doua, apoi bate-l usor cu ciocanul de snitele, pana ce se subtiaza si se intinde, dupa care presara-l cu sare si piper dupa gust. Taie amestecul de unt in 8 feliute si pune cate o felie pe fiecare bucata de piept, apoi pliaza-l. Da pieptul de pui prin faina, apoi prin ouale batute, dupa care treci pieptul de pui prin pesmet, pune-l pe un platou, acopera-l cu folie de plastic si pune-l la frigider pentru 30-40 de minute. Prajeste pipeptul de pui in uleiul bine incins, cate 5-6 minute pe fiecare parte, apoi scoate-l din tigaie cu o spumiera si lasa-l sa se scurga pe servetele absorbante. Serveste puiul Kiev cu garnitura de cartofi copti si orneaza cu felii de lamaie si salata verde.

Adauga comentariu la reteta - Pui Kiev


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Salata de Boeuf
Bulete cu cascaval la cuptor
Baclavale traditionale
Beef Bourguignon - Julia Child
Piept de rata cu ciuperci
Friptura de curcan cu mere
Spaghetti integrale cu leurda si rosii
Tort cu cafea si gem de zmeura
Tarta cu brinza si zmeura
Butternut umplut
Cozonaci cu nuca si mac
Prajitura cu gutui si branza
Confit de canard
Tocanita de naut la cuptor
Pui cu legume de primavara