Pui Kiev

Pui Kiev

Tags:

Ingrediente:

4 piepti de pui, 100g unt, 1 leg. tarhon, 3 catei de usturoi, 2 oua, 100g pesmet, 100g faina, 1 lamaie, 200ml ulei, 50g miez de nuca macinat, ± sare, piper

Mod de preparare:

Amesteca intr-un vas untul cu miezul de nuca, tarhonul, tocat marunt, usturoiul pisat, coaja de lamaie, data pe razatoarea mica si potriveste de sare si piper, dupa gust. Omogenizeaza bine acest amestec, da-i o forma dreptunghiulara, impatureste-l in folie de aluminiu si pune-l la frigider pentru circa 60 de minute. Curata pieptul de pui de pielite, taie-l in doua, apoi bate-l usor cu ciocanul de snitele, pana ce se subtiaza si se intinde, dupa care presara-l cu sare si piper dupa gust. Taie amestecul de unt in 8 feliute si pune cate o felie pe fiecare bucata de piept, apoi pliaza-l. Da pieptul de pui prin faina, apoi prin ouale batute, dupa care treci pieptul de pui prin pesmet, pune-l pe un platou, acopera-l cu folie de plastic si pune-l la frigider pentru 30-40 de minute. Prajeste pipeptul de pui in uleiul bine incins, cate 5-6 minute pe fiecare parte, apoi scoate-l din tigaie cu o spumiera si lasa-l sa se scurga pe servetele absorbante. Serveste puiul Kiev cu garnitura de cartofi copti si orneaza cu felii de lamaie si salata verde.

Adauga comentariu la reteta - Pui Kiev


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Rulada de ciuperci
Snitzel de vita cu crusta de ierburi aromate
Aripioare prajite in crusta
Ciuperci umplute cu legume
Supa de pui - rapida
Butternut umplut
Ardei copti pane
Muffins cu spanac
Chiftelute de carne
Beef Bourguignon - Julia Child
Pateuri rapide
Pulpe de rata cu bere si stafide
Friptura de miel in slowcooker
Cirnati cu fenel
Salsa cruda