Pulpa de miel la tava

Reteta culinara » Retete culinare » Retete fripturi » Pulpa de miel la tava

Pulpa de miel la tava

Ingrediente:

1 pulpa de miel, 200ml ulei, 2 catei de usturoi, 1 radacina mica patrunjel, 1 telina mica, 2 foi de dafin, 50ml otet, 2 fire de rozmarin, ± sare, piper

Mod de preparare:

Prepara marinata astfel: curata radacinile de patrunjel si telina, spala-le si taie-le in cubulete. Toaca marunt usturoiul si rozmarinul. Amesteca toate acestea cu uleiul, otetul, 300ml apa, foile de dafin, 1 lingurita rasa cu piper si 1 lingura sare grunjoasa. Curata pulpa de miel de pielite si tendoane, spal-o bine cu apa rece, pune-o pe un fund de lemn si cresteaz-o in 3-4 felii mari, apoi cu un cutit cu varful ascutit inteap-o peste tot cat mai des, astfel incat atunci cand infigi cutitul in carne, acesta sa patrunda pana ajunge la fundul de lemn. Pune pulpa intr-un castron mai mare si toarna peste ea sosul pentru marinat. Acopera castronul cu folie de plastic sau cu un capac si pune-l la frigider pentru circa 3 ore. Scoate pulpa de miel din sosul in care a stat la marinat si pune-o intr-o tava mai adanca. Sosul strecoara-l si toarna-l in tava peste pulpa. Pune tava in cuptorul incins si coace pulpa, la foc mic spre mediu circa 2 ore. Cat timp carnea se frige in cuptor, din cand in cand, stropeste-o cu sosul din tava. Cand pulpa s-a rumenit frumos pe deasupra, scoate-o din cuptor, tai-o in felii de circa 5-7 mm grosim si serveste-o calda cu o garnitura la alegere.

Adauga comentariu la reteta - Pulpa de miel la tava


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Carne de miel in stil mongolez
Batoane de cereale
Piept de pui afumat
Oua tari cu sos
Agliata Verde
Parmigiana di melanzane
Brezel (covrigi nemtesti)
Supa Imperiala
Parjoale de vara
Cozonac cu mac si alune de padure
Salata de fasole cu ton
Saltimbocca alla romana
Sparanghel verde cu bacon
Melitzanosalata Agioritiki
Rulada de vita cu sunca