Ingrediente:
1 pulpa de miel, 200ml ulei, 2 catei de usturoi, 1 radacina mica patrunjel, 1 telina mica, 2 foi de dafin, 50ml otet, 2 fire de rozmarin, ± sare, piper
Mod de preparare:
Prepara marinata astfel: curata radacinile de patrunjel si telina, spala-le si taie-le in cubulete. Toaca marunt usturoiul si rozmarinul. Amesteca toate acestea cu uleiul, otetul, 300ml apa, foile de dafin, 1 lingurita rasa cu piper si 1 lingura sare grunjoasa. Curata pulpa de miel de pielite si tendoane, spal-o bine cu apa rece, pune-o pe un fund de lemn si cresteaz-o in 3-4 felii mari, apoi cu un cutit cu varful ascutit inteap-o peste tot cat mai des, astfel incat atunci cand infigi cutitul in carne, acesta sa patrunda pana ajunge la fundul de lemn. Pune pulpa intr-un castron mai mare si toarna peste ea sosul pentru marinat. Acopera castronul cu folie de plastic sau cu un capac si pune-l la frigider pentru circa 3 ore. Scoate pulpa de miel din sosul in care a stat la marinat si pune-o intr-o tava mai adanca. Sosul strecoara-l si toarna-l in tava peste pulpa. Pune tava in cuptorul incins si coace pulpa, la foc mic spre mediu circa 2 ore. Cat timp carnea se frige in cuptor, din cand in cand, stropeste-o cu sosul din tava. Cand pulpa s-a rumenit frumos pe deasupra, scoate-o din cuptor, tai-o in felii de circa 5-7 mm grosim si serveste-o calda cu o garnitura la alegere.
< Anterior | Urmator > |
---|