Paine cu orez

Paine cu orez

alt

INGREDIENTE pentru o paine mica:

  • 250 gr faina de paine
    150 gr orez cu bobul rotund, fiert si racit
    150 ml lapte caldut
    un strop de sare
    o lingura nu prea plina de miere
    o lingurita mica de drojdie uscata sau drojdie proaspata cam 10 gr

Daca v-a mai ramas orez prin frigider , fiert , nu-l aruncati ,faceti o paine.
Daca nu , fierbeti atunci 3 linguri de orez doar cu sare, pana se umfla bine bobul .

alt

Orezul trebuie sa fie chiar bine fiert dar sa nu fie chiar zdrobit de tot.

Se lasa la racit si se cantaresc 150 gr .Eu am framantat la masina .Procedeul este acelasi si la framantatul cu mana.

alt

Se pun impreuna orezul si laptele, sarea, faina, drojdia si mierea.

alt

Se porneste programul de framantat sau se framanta manual.

Coca trebuie sa aiba consistenta ferma dar lipicioasa, cam asa:

alt

Se lasa la crescut cat cere programul masinii, sau pana isi dubleaza bine forma....asa arata dupa o ora jumatate.

alt

Se scoate aluatul pe masa infainata si se formeaza un sul.

alt

Se strange si se pune in tava cu deschizatura in jos,apoi se pudreaza usor cu faina.

Se lasa la crescut cam 20-25 min si se pune in cuptor.Intai la 210 grade pentru 15 minute si apoi pentru inca vreo 10 minute, la 190 grade.Timpul a trecut painea e gata, miroase bine.

alt

Este o paine consistenta,cu un gust foarte bun,nu se desface ...tipul aluatului este foarte diferit.
Eu zic daca va tenteaza , incercati!

alt

Adauga comentariu la reteta - Paine cu orez


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Ciorba de salata
Dulceata de portocale cu ciocolata
Chisca cu hrisca - caltabos de Bucovina
Antricot cu sos de piper verde
Oua tari cu sos
Cupola ninsa cu ciocolata
Somon salbatic cu crusta de brinza
Compot de rubarba
Supa gulas
Mincarica de pipote
Baclavale traditionale
Rulada de omleta
Sarmale fara carne
Pui umplut cu telina si morcovi
Ardei umpluti