INGREDIENTE pentru o paine mica:
- 250 gr faina de paine
150 gr orez cu bobul rotund, fiert si racit
150 ml lapte caldut
un strop de sare
o lingura nu prea plina de miere
o lingurita mica de drojdie uscata sau drojdie proaspata cam 10 gr
Daca v-a mai ramas orez prin frigider , fiert , nu-l aruncati ,faceti o paine.
Daca nu , fierbeti atunci 3 linguri de orez doar cu sare, pana se umfla bine bobul .
Orezul trebuie sa fie chiar bine fiert dar sa nu fie chiar zdrobit de tot.
Se lasa la racit si se cantaresc 150 gr .Eu am framantat la masina .Procedeul este acelasi si la framantatul cu mana.
Se pun impreuna orezul si laptele, sarea, faina, drojdia si mierea.
Se porneste programul de framantat sau se framanta manual.
Coca trebuie sa aiba consistenta ferma dar lipicioasa, cam asa:
Se lasa la crescut cat cere programul masinii, sau pana isi dubleaza bine forma....asa arata dupa o ora jumatate.
Se scoate aluatul pe masa infainata si se formeaza un sul.
Se strange si se pune in tava cu deschizatura in jos,apoi se pudreaza usor cu faina.
Se lasa la crescut cam 20-25 min si se pune in cuptor.Intai la 210 grade pentru 15 minute si apoi pentru inca vreo 10 minute, la 190 grade.Timpul a trecut painea e gata, miroase bine.
Este o paine consistenta,cu un gust foarte bun,nu se desface ...tipul aluatului este foarte diferit.
Eu zic daca va tenteaza , incercati!
< Anterior | Urmator > |
---|