Pulpe de pui cu porumb dulce si ardei gras

Reteta culinara » Retete culinare » Retete mancaruri cu carne » Pulpe de pui cu porumb dulce si ardei gras

Pulpe de pui cu porumb dulce si ardei gras

Ingrediente:

4 pulpe mari de pui, 200g porumb dulce, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 100g unt, 1 ceapa rosie mare, 3 catei de usturoi, 2 linguri miere, 2 linguri zeama de lamaie, 1 lingura oregano uscat, ± sare, piper

Mod de preparare:

Curata pulpele, parleste-le la flacara aragazului, spala-le, scurge-le de apa si sterge-le cu servetele absorbante. Presara-le cu sare si piper, apoi impaneaza-le cu feliute de usturoi. Amesteca mierea cu zeama de lamaie, adauga oregano si amesteca bine. Unge pulpele de pui cu acest amestec, pune-le intr-un castron, acopera-l cu folie de plastic si pune-l la frigider pentru 30 de minute. Intre timp, curata ceapa, spal-o, toac-o marunt si caleste-o 3-4 minute in unt. Pune in tigaie peste ceapa ardeiul gras curatat, spalat si taiat julien. Adauga porumbul, presara cu sare si piper si prajeste-le 8-10 minute la foc potrivit spre mic. Scoate cele din tigaie, scurgandu-le bine de grasime, pune-le pe un platou, acopera-le cu un capac si pastreaza-le la cald. In grasimea ramasa prajeste pulpele de pui, la foc potrivit, 20 de minute. Intoarce-le pe toate partile de 3-4 ori, din cand in cand, pana cand se rumenesc frumos. Serveste cate o pulpa de pui la o portie cu garnitura de porumb si ardei gras si stropeste totul cu grasimea ramasa in tigaie.

Adauga comentariu la reteta - Pulpe de pui cu porumb dulce si ardei gras


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Cupola ninsa cu ciocolata
Supa cu turnatei
Pulpe de rata cu bere si stafide
Prajitura cu mere caramel
Caipirinha
Prajitura Lia
Crostoni cu miel
Clatite umplute cu salata de pui si avocado
Papanasi
Tamagoyaki
Caviar de vinete
Ciorba de salata
Melitzanosalata Agioritiki
Ciorba de miel
Tarta sarata din frunze de conopida