Ingrediente:
4 pulpe mari de pui, 200g porumb dulce, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 100g unt, 1 ceapa rosie mare, 3 catei de usturoi, 2 linguri miere, 2 linguri zeama de lamaie, 1 lingura oregano uscat, ± sare, piper
Mod de preparare:
Curata pulpele, parleste-le la flacara aragazului, spala-le, scurge-le de apa si sterge-le cu servetele absorbante. Presara-le cu sare si piper, apoi impaneaza-le cu feliute de usturoi. Amesteca mierea cu zeama de lamaie, adauga oregano si amesteca bine. Unge pulpele de pui cu acest amestec, pune-le intr-un castron, acopera-l cu folie de plastic si pune-l la frigider pentru 30 de minute. Intre timp, curata ceapa, spal-o, toac-o marunt si caleste-o 3-4 minute in unt. Pune in tigaie peste ceapa ardeiul gras curatat, spalat si taiat julien. Adauga porumbul, presara cu sare si piper si prajeste-le 8-10 minute la foc potrivit spre mic. Scoate cele din tigaie, scurgandu-le bine de grasime, pune-le pe un platou, acopera-le cu un capac si pastreaza-le la cald. In grasimea ramasa prajeste pulpele de pui, la foc potrivit, 20 de minute. Intoarce-le pe toate partile de 3-4 ori, din cand in cand, pana cand se rumenesc frumos. Serveste cate o pulpa de pui la o portie cu garnitura de porumb si ardei gras si stropeste totul cu grasimea ramasa in tigaie.
< Anterior | Urmator > |
---|