Rata cu castraveti acri

Reteta culinara » Retete culinare » Retete mancaruri cu carne » Rata cu castraveti acri

Rata cu castraveti acri

Ingrediente:

1 rata, 1,5 kg castraveti murati in saramura, 100ml ulei, 2 cepe mari, 2 catei de usturoi, 2 linguri bulion, 1 lingura faina, 1 leg. patrunjel, ± sare, piper

Mod de preparare:

Curata rata, parleste-o bine la flacara aragazului, pe toate partile, apoi tai-o in bucatele. Spala bucatile de rata si pune-le la fiert in apa rece, impreuna cu 1 lingurita de sare. Cand carnea este pe jumatate fiarta (aproximativ 40 de minute), scoate-o si las-o sa se scurga bine de apa. Prajeste bucatile de carne in ulei, pana cand se rumenesc bine pe toate partile, apoi scoate-le pe o farfurie, acopera-le cu un capac si pastreaza-le la cald. Curata ceapa, toac-o marunt si caleste-o, la foc mic, in grasimea ramasa de la prajitul carnii. Dupa circa 10 minute pune pasta de tomate, apoi dupa inca 5 minute adauga castravetii taiati in rondele si rosiile oparite, curatate de pielita si taiate in cubulete. Adauga 500ml supa de rata, carnea de rata prajita si potriveste de sare si piper. Acopera vasul cu un capac si lasa sa fiarba la foc mic, 60 de minute. Adauga apoi usturoiul si patrunjelul, tocate marunt, si faina desfacuta in 3-4 linguri de supa rece. Mai lasa sa fiarba 15 minute.

Adauga comentariu la reteta - Rata cu castraveti acri


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Cirnati cu fenel
Tamagoyaki
Aperitiv cu branza brie la cuptor
Rulada de pui
Friptura aromata de porc
Prajitura cu zmeura si pomelo
Tagliatelle a La-Chef-A
Salata de ton cu ardei gras
Tort din albusuri
Vegeta de casa
Ciorbita de pui si fasolica verde
Spaghetti cu sos de vinete si rosii
Crema de zahar ars
Ardei umpluti
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean