Rata cu castraveti acri

Reteta culinara » Retete culinare » Retete mancaruri cu carne » Rata cu castraveti acri

Rata cu castraveti acri

Ingrediente:

1 rata, 1,5 kg castraveti murati in saramura, 100ml ulei, 2 cepe mari, 2 catei de usturoi, 2 linguri bulion, 1 lingura faina, 1 leg. patrunjel, ± sare, piper

Mod de preparare:

Curata rata, parleste-o bine la flacara aragazului, pe toate partile, apoi tai-o in bucatele. Spala bucatile de rata si pune-le la fiert in apa rece, impreuna cu 1 lingurita de sare. Cand carnea este pe jumatate fiarta (aproximativ 40 de minute), scoate-o si las-o sa se scurga bine de apa. Prajeste bucatile de carne in ulei, pana cand se rumenesc bine pe toate partile, apoi scoate-le pe o farfurie, acopera-le cu un capac si pastreaza-le la cald. Curata ceapa, toac-o marunt si caleste-o, la foc mic, in grasimea ramasa de la prajitul carnii. Dupa circa 10 minute pune pasta de tomate, apoi dupa inca 5 minute adauga castravetii taiati in rondele si rosiile oparite, curatate de pielita si taiate in cubulete. Adauga 500ml supa de rata, carnea de rata prajita si potriveste de sare si piper. Acopera vasul cu un capac si lasa sa fiarba la foc mic, 60 de minute. Adauga apoi usturoiul si patrunjelul, tocate marunt, si faina desfacuta in 3-4 linguri de supa rece. Mai lasa sa fiarba 15 minute.

Adauga comentariu la reteta - Rata cu castraveti acri


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Muffins cu usturoi si ierburi
Somon salbatic in sos de vin cu marar
Manti
Inghetata de cocos
Frigarui de pui
Varza rosie cu mar
Taameia
Snitel de vita cu crusta de ierburi aromate
Pachetele cu porumb si branza
Tort din alune de copac
Pogacele cu jumari
Prajitura cu gutui si branza
Muffins cu dovleac(Butternut)
Antricot cu sos de piper verde
Tarta de ciocolata